Milli Piyango ikinci el araba çekilişleri ne zaman başlayacak? İkinci el araba çekiliş bilet ücreti ne kadar, nereden alınır?

Milli Piyango İdaresi tarafından nakit karşılığı olan şans oyunlarını özel sektöre devredildi. Şanslı talihlerine cep telefonu, tatil, eşya gibi çekiliş yapan Milli Piyango İdaresi bu sefer talihlerine ikinci el araba kazandıracak. İşte ayrıntılar.

01.06.2022-23:23 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-23:23) Milli Piyango ikinci el araba çekilişleri ne zaman başlayacak? İkinci el araba çekiliş bilet ücreti ne kadar, nereden alınır?

AA muhabirinin bilgilerine göre, 1 Ağustos 2020 tarihinde Milli Piyango, Hemen Kazan, Şans Topu, Sayısal Loto, Süper Loto, On Numara gibi karşılığında nakit olan bu şans oyunları özel sektöre devredildi. Bu şans oyunları artık Milli Piyango İdaresince oynatılmamaktadır.

Yönetim de cumhurbaşkanlığı kararnamesi olmadan her türlü piyangoyu düzenlemek için gücü bu alana yönelmiştir. Söz konusu düzenleme ile faaliyetlere kaynak sağlanmasını, vergilerinin ve kamu işlemlerinin kamu hazinesine devrinin devam ettirilmesini, fiziksel ve sosyal medya, özellikle medya tarafından yasa dışı olarak organize edilen ve yasal zeminde günden güne artması amaçlanmıştır.

Ayrıca otomobil, muhtelif elektronik eşya gibi ikramiye beklentilerine ve taleplerine cevap vererek, tüketicilerin bonus tercihlerinden dolayı yasa dışı kumar oynama eğilimlerini en aza indirmeyi amaçlanmıştır. Bu hedeflerin bir parçası olarak, yönetim Haziran 2021'de çekilişlere başladı.

milli piyango

Bu kapsamında 2021 yılında piyangonun olduğu aylar döneminde 47 milyon 525 bin 133 TL kazanıldı. Yıl boyunca toplam 11 eşya piyango çekilişleri yapıldı. Arabalar, motosikletler, cep telefonları, ev aletleri, bilgisayar oyun konsolları dahil yüzlerce ödül şanslı çekiliş kazananlarına hediyeleri dağıtıldı.

Uygulamaya göre, Piyangosepeti.com.tr web sitesinde elektronik bilet satın alabilir ve çekilişe katılabilirsiniz. Ortalama olarak, sitede her ayda bir piyango çekilişi düzenlenmektedir. Bu çerçevede hediye için ayrı bir çekiliş yapılır. Bu yıl 6 çekiliş daha yapıldı.

Araba, tatil hediye çekilişleri devam etmekte

Sitede ki bilgiye göre, vatandaşları 10.000 liralık market hediye çekleri, bayramlar, akıllı saatler, oyun bilgisayarları, 20.000 lira değerindeki otomobil ve otomobil çekilişlerine katılma fırsatı buluyor.

Bu çekilişlerde biletlerin miktarları türe göre değişmektedir. Vatandaşlar 1 TL'den 4,5 TL'ye kadar bilet satın alarak katılma hakkına sahiptir.

17 Haziran tarihinde biletli kampanyalar için çekilişler devam edecektir. Biletlerin tükenmesi durumunda ise çekiliş erken bir tarihe alınacaktır.

Piyangosepeti.com.tr web sitesinin yanı sıra piyango idaresi, "Otoloto.com.tr" web sitesinde de araba çekilişi yapacak. Bu kapsamda, gerçek veya tüzel kişilerin mülkiyetinde veya tasarruflarında bulunan veya satışı ilan edilen ikinci el araçlar ikramiye olarak verilecektir. Dünyanın farklı ülkelerinden piyango idareleri de 2.el araba çekilişi yapılmaktadır.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal