Milli Muharip Uçak’ı bir testi daha geçti: Sıra hangardan çıkış töreninde

Milli Muharip Uçak’ı (MMU) yapılacak testler için hangardan çıkarıldı. Geçtiğimiz günlerde ilk kez motorlarını çalıştıran MMU, bu sefer yer testlerinin bir sonraki aşaması olan taksi testlerini de tam puan alarak tamamladı.

17.03.2023-12:38 - (Son Güncelleme: 17.03.2023-17:46) Milli Muharip Uçak’ı bir testi daha geçti: Sıra hangardan çıkış töreninde

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından başlatılan ve TUSAŞ ana yükleniciliğinde sürdürülen Milli Muharip Uçak Projesi, tüm hızıyla devam etmekte.

İlk taksi testi başarıyla tamamlandı

SavunmaSanayiST.com'da yer alan habere göre, Milli Muharip Uçak, 16 Mart Perşembe günü gerçekleştirilen test sırasında motorlarını çalıştırarak piste çıktı. Bir süre kendi motorlarıyla ilerleyen MMU, bu sayede ilk taksi testini başarıyla gerçekleştirmiş oldu.

Taksi testini başarıyla tamamladı

18 Mart 2023 tarihinde roll-out olarak adlandırılan hangardan çıkış töreninin gerçekleştirilmesi amaçlanan Milli Muharip Uçak, taksi testi ile bir sonraki aşamaya hazır olduğunu gösterdi. 

Görüntülerde Milli Muharip Uçak'ın, gri boyamasına kavuştuğu, hava alıkları ile radom kısımlarının ise daha açık bir renge boyandığı görüldü.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal