Milli Muharip Uçağında Sevindiren Gelişme! Hedef 2025

Savunma Sanayi alanında çalışmalara devam eden Türkiye, 2023 yılında motorunu çalıştırmayı hedefledikleri Milli Muharip Uçağının ilk parçasını ürettiğini duyurdu.

04.11.2021-14:50 - (Son Güncelleme: 04.11.2021-14:56) Milli Muharip Uçağında Sevindiren Gelişme! Hedef 2025

Savunma Sanayi alanında çalışmalara devam eden Türkiye, 2023 yılında motorunu çalıştırmayı hedefledikleri Milli Muharip Uçağının ilk parçasını ürettiğini duyurdu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin çalışmalarını yürüttüğü Milli Muharip Uçağının ilk parçasının üretildiğini TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, sosyal medya hesabından yaptığı fotoğraflı paylaşımla duyurdu. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Muharip Uçağın ilk parçasının üretimini gerçekleştirdiklerini açıkladı. Temel Kotil, üretilen parçanın fotoğrafını da paylaştı. Milli Muharip Uçağı (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde ana yüklenici konumundaki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), uçağın geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Uçağın ilk parçası üretildi. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, parçanın fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaştı. ‘Milli muharip Uçağımızın ilk parça üretimini gerçekleştirdik. Ülkemizin beka projesi için attığımız her adım bizim için çok anlamlı, çok kıymetli. Heyecanla, gayretle çalışarak aynı yolda yürüdüğümüz tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.’

MİLLİ MUHARİP UÇAĞININ HEDEFİ 2025

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü Milli Muharip Uçağının, 2023 yılında motor çalıştırması bekleniyor. 2025 yılında ise uçması planlanan Milli Muharip Uçağı, 2028 yılında hava kuvvetlerine teslim edilecek. Milli Muharip Uçağı, geçtiğimiz eylül ayında TEKNOFEST'te de görücüye çıkmıştı. Temel Kotil, burada yaptığı açıklamada, 18 Mart 2023'te motoru çalıştıracak şekilde çalışmaları devam ettirdiklerini, uçağın 18 Mart 2025'te de uçacağını söylemişti. Kotil, uçağı 2028'de de hava kuvvetlerine teslim etmeyi hedeflediklerini açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal