Milli Karateci Burak Uygur: ‘Tokyo’da Ülkeme Altın Madalya Kazandırmak İstiyorum’

Milli karateci Burak Uygur, amacının Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gidip altın madalya almak olduğunu, organizasyonun yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle diğer seneye alınması kararını doğru bulduğunu belirtti.

15.04.2020-16:23 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-16:20) Milli Karateci Burak Uygur: ‘Tokyo’da Ülkeme Altın Madalya Kazandırmak İstiyorum’

Milli karateci Burak Uygur, amacının Tokyo Olimpiyat Oyunları’na gidip altın madalya kazanmak olduğunu, organizasyonun yeni tip coronavirüs (Covid-19) sebebiyle öteki seneye ertelenmesi kararını doğru bulduğunu açıkladı. Coronavirüs salgınından dolayı antrenmanlarına evinde devam eden Burak Uygur, olimpiyat hedefi ve evindeki idman aşaması ile ilgili video konferans yöntemiyle açıklamalar yaptı. Kariyerinde uluslararası organizasyonlarda birçok madalya kazanan milli sporcu coronavirüs sebebiyle idmanlarını evinde sürdürdüğünü ifade etti.

Salgından herkes gibi sporcuların da etkilendiğini söyleyen Burak Uygur, bu zamanı evde idman yaparak geçirdiğini aktardı. Burak, çalışmalarını milli takım arkadaşlarıyla birlikte gerçekleştiremediği için üzgün olduğunu belirterek, "Daha önce kendim çalışma programı hazırlamıştım ancak şimdi milli takımımızın WhatsApp grubundan antrenörlerimizin gönderdiği antrenman programını uyguluyorum. Kurallara uyup evde kalıyoruz. Böylece antrenmanları da bırakmamış oluyoruz." şeklinde konuştu.

Avusturya’nın Salzburg şehrinde son katıldığı turnuvada kötü bir sakatlık yaşadığını hatırlatan Burak, bu aşamada sakatlığını geçirerek organizasyonlara daha iyi hazırlanabileceğini açıkladı.

"2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın ertelenmesinin çok yerinde olduğunu düşünüyorum." Dile getiren Burak, sözlerine şöyle devam etti:

"Sonuçta orada dünyanın en iyi sporcuları yarışacak, herkes bir arada kalacak. Orada bir kişinin yakalanması demek, olimpiyattaki tüm sporculara bulaştırması anlamına gelir. Birçok ortamda sosyal mesafeyi farkında olmadan ihlal ettiğiniz alanlar oluyor. Bu nedenle tehlikeliydi. Doğru bir karar verdiklerini düşünüyorum."

‘TOKYO’DA ÜLKEME ALTIN MADALYA KAZANDIRMAK İSTİYORUM’

Burak Uygur, 3-4 senedir olimpiyat yarışlarına hazırlandığını ifade ederek, cümlelerini şöyle sürdürdü:

"Kilomda dünya sıralamasında 4. sırada yer aldım. İlk 2’de olanlar olimpiyat vizesi aldı. Son maçların iptal edilmesiyle benim puanlama üzerinden olimpiyatlara gitme şansım maalesef kalmadı. Bundan sonra kalifikasyon maçını bekleyeceğim. Kalifikasyon maçına katılıp orada madalya alıp ilk 3’e girip olimpiyat vizesi almayı planlıyorum. Tüm çalışmalarım bu yönde. Ardından olimpiyata katılıp ülkeme kesinlikle altın madalya kazandıracağıma inanıyorum. En güçlü adaylardan biri olduğumu düşünüyorum. Olimpiyat vizesi alan 2 sporcunun da galibiyet yüzdesine baktığınızda çok büyük bir fark var. Bunu da en iyi şekilde avantaja çevirip Tokyo’da ülkeme altın madalya kazandırmak istiyorum."

Salgın zamanından önce antrenmanları nedeniyle evde çok fazla zaman geçiremediğini ifade eden Burak, "2,5 yıllık bir evliliğim var. Bu süre zarfında sürekli milli takım kampında ve olimpiyat puan maçlarındaydık. Eve çok fazla gelemiyordum. Şu an evliliğin tadını çıkarıyorum." şeklinde açıklamasını sonlandırdı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal