Milli Güvenlik Kurulu Yarın Beştepe'de Toplanacak

Yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak Milli Güvenlik Kurulu'nda, Fırat'ın doğusuna olası operasyon ve devam eden hazırlıklar ele alınacak. S-400 teslimatı ve F-35'ler ile Doğu Akdeniz’deki gelişmeler de masaya yatırılacak

29.07.2019-14:20 - (Son Güncelleme: 29.07.2019-14:13)  Milli Güvenlik Kurulu Yarın Beştepe'de Toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu yoğun gündemiyle yarın Beştepe'de toplanacak. Kurul, Fırat’ın doğusuna yönelik muhtemel operasyon, güvenli bölge tartışmaları, S-400 teslimatı, F-35'ler ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerini görüşecek.  

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

ÖNCELİKLİ KONU FIRAT'IN DOĞUSU  

Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) öncelikli olarak, Fırat’ın doğusuna ilişkin muhtemel operasyon için devam eden hazırlıklar gündemde olacak. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konu hakkında sunum yapması bekleniyor.

'GÜVENLİ BÖLGE' ELE ALINACAK  

Ayrıca, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in geçtiğimiz hafta Ankara’da düzenlediği temaslar toplantıda masaya yatırılacak. Türk ve ABD askeri heyetleri arasında, Güvenli Bölge’nin tesisi için oluşturulan çalışma grubunun faaliyetleri incelenecek.

S-400'LERİN TESLİMAT SÜRECİ VE F-35 MESELESİ  

MGK'da S-400'lerin teslimat süreci de ele alınacak. İlk batarya teslimatı tamamlanan S-400'lerin olası konuşlanma yerlerinin değerlendirilecek.

Toplantıda ABD'nin olası yaptırımlarına karşı atılacak adımlar da masaya yatırılacak. Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programından çıkarılması durumunda izlenecek yol haritası belirlenecek.

SONDAJ VE ARAMA FAALİYETLERİ 

Türk gemileri tarafından gerçekleştirilen sondaj ve arama faaliyetlerindeki gelinen aşama MGK'da değerlendirilecek.

Doğu Akdeniz’deki son durum hakkında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in MGK'da ayrı ayrı sunum yapması bekleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal