Milli Güvenlik Kurulu toplantısında tarihi kararlar! Harekat için düğmeye basacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ''30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturacağız'' sözünün ardından Suriye'ye yeni askeri operasyonun da detayları ortaya çıktı. İşte haberin detayları...

26.05.2022-08:51 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-09:13) Milli Güvenlik Kurulu toplantısında tarihi kararlar! Harekat için düğmeye basacak

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de barış ve güvenli bölgelerin tesisi adına operasyon işareti verdi. Bugün yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Suriye'ye yeni operasyon detaylı bir şekilde konuşulacak ve tarihi kararlar verilecek. 

Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı benzeri büyük ölçekli olacak harekât, Türkiye'nin terörden arındırılan bölgeleri ile Suruç üzerinden Türkiye'ye gelen tehditlerin önünü kesip, ABD'nin çekilmiş olduğu bölgelerdeki YPG noktalarını hedef alacaktır. Söz konusu saha istihbaratının tamamlamış olduğu, nokta hedeflerin belirlendiği harekât özellikle örgütün yuvalandığı Münbiç ve Tel Rıfat bölgelerinde yoğunlaşacaktır.

Barış Pınarı ile Fırat Kalkanı harekâtlarının arasında yer alan terör yuvaları kökünden temizlenecek 

Planlanan harekâtın başlamasında en büyük etkenlerden biri ise istihbarat raporlarına yansımış olan DEAŞ'lı teröristlerdir. PKK/YPG'nin cezaevlerinde bulunan DEAŞ'lıları ailelerini esir alarak Türkiye'de eylem yapma şartıyla bırakması da harekâta etken maddelerin önem sıralamasında yer alırken, harekâtla Türkiye sınırına yaklaşmış olan yüzlerce teröristin temizlenmesi hedeflenmektedir. 


Harekat için düğmeye basacak

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yaptığı önemli saha tespitleri ise MGK'da ele alınacaktır. Buna duruma göre, harekâtın kapsamı, bölgede yer alan mevcut terörist sayısı, YPG mevzileri, YPG ağır silahlarının bulunduğu bölgeler gibi maddeler de Milli Güvenlik Kurulu'nda anlatılacaktır. 

Emniyet ve Jandarma unsurları da raporlarıyla örgütün karargâh ve depo olarak kullanmış olduğu bütün noktaları ve belirlenen hedefleri ortaya koyacak. TSK, MGK zirvesinde çıkacak kararın sonrasında harekât için düğmeye basacak ve hız kesmeden harekete geçilecek. 

Topçu birlikleri ve özel kuvvetler unsurlarının bölgeye yerleşmesinin sonrasında F-16'lar ile yapılacak olan hava harekâtında hedefler yerli ve milli mühimmatlarla birlikte vurulacak. İHA ve SİHA'lar da harekâtta kilit rol oynayacak. İHA'lar sahadaki birliklerin adeta havadaki gözü olacak.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal