Milli Güvenlik Kurulu toplanıyor: Birinci gündem seçim olacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de bir araya gelecek. 2023’ün ikinci toplantısında ana gündem maddesinin seçim olması bekleniyor.

30.03.2023-09:15 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-16:31)

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, 2023 yılında ikinci defa bugün toplanacak. Toplantıda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler başta olmak üzere terörle mücadele, bölgesel ve küresel diğer gelişmeler ele alınacak. 

Birinci gündem seçim olacak

TRT Haber’in yer verdiğine göre; Önemli konuların başında seçim güvenliği geliyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin tedbirlerin görüşülmesi bekleniyor.

Kurul'da ele alınacak bir diğer önemli başlık ise terörle mücadele. Yurt içi ve yurt dışında devam eden operasyonlardaki son durum masaya yatırılacak, atılması muhtemel adımlar görüşülecek.

Milli Güvenlik Kurulu

Bölgesel ve uluslararası gelişmeler de ele alınması muhtemel başlıklar arasında yer alıyor.

Ege ve Akdeniz gelişmeleri de masada

MGK'nın, Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri ile Ege'deki provokasyonları ele alması bekleniyor. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler masada olacak.

Türkiye ile KKTC'nin, Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların da görüşülmesi öngörülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal