Milli Güvenlik Kurulu toplandı! Masada son derece kritik konular var

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'inde toplanmıştır. İşte haberin detayları...

26.05.2022-17:21 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-17:21)

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen yılın üçüncü MGK Toplantısı'nda, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvuruları dahilinde Türkiye'nin ortaya koymuş olduğu tavır ve bu ülkelerin NATO üyeliği için ileri sürdüğü kriterler masaya yatırılacak. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın da ele alınması beklenen toplantıda, Türkiye'nin barış adına yürütmüş olduğu çalışmalar, ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konularının görüşüleceği tahmin edilmektedir. 

Yunanistan’ın silahlanma faaliyetleri gündemde

Yapılacak olan toplantıda ele alınacak bir başka önemli konunun ise Yunanistan'ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri olması beklenmektedir. Bu dahilinde Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına ilişkin çalışmaların masaya yatırılması planlanmaktadır. 

Sınır ötesi yeni operasyonlar gündemde 

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, Irak'ın kuzeyinde yer alan terörist hedeflerine yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu ile sınır güvenliği kapsamında yürütülen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması beklenmektedir. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi öngörülmektedir. 

Bu çerçeve içerisinde güney sınırlarında güvenli bölge oluşturulması dahilinde yürütülmüş olan çalışmaların da görüşüleceği toplantıda, sınır ötesi yeni operasyonların masaya yatırılması beklenmektedir. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan operasyon sinyali 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son Kabine Toplantısı'nın sonrasında yapmış olduğu açıklamada ise, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır." Dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konunun MGK toplantısında tüm detaylarıyla ele alınacağını ifade etmiştir.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal