Milli güreşçilerimiz Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk'ten büyük başarı geldi!

Milli güreşçilerimiz Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk büyük bir başarıya imza attı. Taha Akgül 9. kez Avrupa şampiyonluğu yaşadı. Feyzullah Aktürk ise altın madalya başarısı gösterdi. Bu madalya, Avrupa Şampiyonası'ndaki 100. altın madalyamız olarak tarihe geçmiş oldu.

31.03.2022-10:11 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-10:36) Milli güreşçilerimiz Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk'ten büyük başarı geldi!

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Taha Akgül, Gürcü Geno Geno Petriashvili'yi yenerek kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Milli sporcu Feyzullah Aktürk de erkekler serbest stil 92 kiloda altın madalya aldı. Milli sporcu Süleyman Atlı ise erkekler serbest stil 61 kiloda gümüş madalya aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, altın madalya kazanan milli güreşçiler Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk'ü tebrik etti.

Güreşçilerimizin başarısı büyük yankı uyandırdı

Macaristan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda milli güreşçi Taha Akgül, Gürcü Geno PetPetriashvili'yi yenerek kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Başkent Budapeşte'de gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü günün son maçında Taha Akgül ezeli rakibi ile finalde karşılaştı. Olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, rakibini 5-2 mağlup ederek kariyerindeki 9. Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Taha Akgül yine Avrupa şampiyonu oldu.

100. Altın madalyayı kazandırdı

Serbest stil 92 kiloda mücadele veren milli sporcu Feyzullah Aktürk ise altın madalya kazandı. Büyüklerde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılan Feyzullah, finalde Bulgar Ahmed Sultanovich Bataev ile karşılaşmıştı. İlk devreyi 2-0 önde kapatan Feyzullah karşılaşmayı 6-1 kazanarak altın madalyanın sahibi oldu.

Feyzullah Aktürk'ün başarısı büyük ses getirdi.

Türkiye'nin Avrupa şampiyonalarındaki 100. altın madalyasını kazanan Feyzullah Aktürk, minderde Türk bayrağıyla şampiyonluk turunda bulundu.

23 yaş altının ardından büyüklerde de Avrupa şampiyonu olan Feyzullah Aktürk, 92 kilo elemelerinde Avusturyalı Benjamin Greil'i 11-1 teknik üstünlükle, çeyrek finalde Moldovalı Georgii Rubaev'i 8-0 yarı finalde de Gürcü Miriani Maisuradze'yi 5-2 yenmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal