07.02.2021-21:35 (Son Güncelleme:07.02.2021-21:35)


1

Milli Eğitim Bakanlığı 15 Şubat tarihinde başlayacak yüz yüze eğitim ile ilgili detayları 81 ile gönderdiği bildiride anlattı.



2

Milli Eğitim Bakanlığı'nın gönderdiği verilere göre, Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki tüm ilkokul ve ortaokullar ile anaokullarda haftanın 5 gün yüzyüze eğitim olacak. 1 Mart itirbariyle de ilkokullar ile 8 ve 12'nci sınıflar okula başlayacak.



3

İlkokullar haftada 2 gün okula gidecek. 8 ile 12'nci sınıflarda ise yüzyüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek. Dersler 30 dakika teneffüsler ise 10 dakika olacak.



4

İlkokullarda öğrencilere Türkçe,matematik, hayat bilgisi ve İngilizce dersleri yüzyüze anlatılacak. Bu derslere ek olarak 4'üncü sınıflar ayrıca haftada 2 saat din kültürü ve ahlak bilgisi dersi de görecek. Müzik,resim ve beden eğitimi gibi dersler ise uzaktan eğitimle verilmeye devam edecek.



5

Lise Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 8'inci sınıf öğrencilerine ise yüzyüze eğitimde yine LGS'deki konuların ağırlıklı olduğu dersler verilecek. Fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri yüzyüze eğitimle alınacak.



6

12'inci sınıflarda ise Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık için olan dersler var. Ancak bu kademede öğrencinin hangi alanı seçtine bağlı olarak yüzyüze alacağı eğitimler farklılık gösterebilecek. Örneğin sınava SAYISAL'dan hazırlanan öğrenciler fen bilgisi, matematik ağırlıklı yüzyüze eğitim alırken, SÖZEL'den hazırlanan öğrenciler edebiyat ağırlıklı eğitim görecek.



7

Yüz yüze eğitim için çocuğunu okula göndermek istemeyen veliler, okul müdürlüklerine yazılı başvuru yapabilecek. Yüz yüze eğitime gelmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak. Örgün eğitim kurumu öğrenci, öğretmen ve çalışanları sokağa çıkma kısıtlamalarından da muaf tutulacak. Öğrenci, öğretmen ve çalışanlar durumlarını eğitim kurumlarınca verilecek kurum adresi ve çalışma ya da ders programını içeren belgeyi ibraz etmeleri şartıyla, güzergah ve ilgili saatlerle sınırlı olacak şekilde kısıtlamalardan muaf tutulacak.



8

Ayrıca bu kapsamdaki eğitim kurumlarının öğrenci, öğretmen ve çalışanlarından 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındakiler, şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş gibi) kullanma kısıtlamasından da muaf olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR