Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu! 18 Milyon Öğrenci İçin Karne Zamanı

Milli Eğitim Bakanlığı, bugün 18 milyona yakın öğrencilerin karnelerini ve başarılı belgelerini e-Okul'dan erişebileceklerini duyurdu.

18.06.2021-09:14 - (Son Güncelleme: 22.06.2021-15:33) Milli Eğitim Bakanlığı Duyurdu! 18 Milyon Öğrenci İçin Karne Zamanı

Geçtiğimiz seneden beridir devam eden koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlemler alındı. Bunlardan biride eğitim.. 

Koronavirüs pandemi tedbirleri dahilinde, EBA, TRT EBA ve canlı dersler imkanı kullanılarak uzaktan eğitim yolu ile başlamış olan 2020- 2021 eğitim öğretim senesi 2 Temmuz Cuma gün sona ermiş olacak.

Bu dahilde e-Okul sisteminde yoğunluk yaşanmaması sebebiyle ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinde yaklaşık 18 milyon talebenin 2020- 2021 eğitim öğretim senesi karneleri, bugünden itibaren e- Okul'dan erişime açılacak.

BASILI KARNELER İSE 2 TEMMUZ'DA

Talep dahilinde basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması isteyen veliler, 2 Temmuz tarihinden itibaren okul müdürlükleri ile verilebileceği bildirildi.

Talebelere verilecek olan karnelerin internet ortamda erişime açılmasının sonrasında, 2 Temmuz tarihine kadar okullarda talebelerin ihtiyaçlarına göre etkinlikler gerçekleştirilmesi bekleniyor.  Liselerde ise sorumluluk ve mazeret sınavları 2 Temmuz tarihine kadar tamamlanacağı ve ayrıca destekleme ve yetiştirme kurslarıyla beraber 12. sınıflara yönelik rehberlik faaliyetlerine sürdürüleceği ifade edildi.

TELAFİDE BEN DE VARIM PROGRAMI

Daha sonrasında ise 1,5 seneyi kapsayacak olan Ulusal Destekleme Programı'nın (UDEP) yaz tatili bölümü ''Telafide Ben de Varım'' programı uygulanacağı bildirildi.

21 Haziran-2 Temmuz arasında başvuru yapılabileceği bildirilen telafi eğitimi programı, 5 Temmuz-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek.

''Telafide Ben de Varım'' programı dahilinde okul, ilçe ve il genelinde düzenlenecek olan bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleriyle etkinlikler ile ilgili ayrıntılara ise, ''https://telafidebendevarim.meb.gov.tr''adresinden erişilebileceği duyuruldu.

OKUL ÖNCESİ YAZ OKULLARI

Eylül 2021'de ilkokula başlayacak olmasına rağmen okul öncesi eğitiminden yararlanamamış olacak çocukların hazır bulunuş düzeyini artırmak ve ilkokula akranları ile eşit şartlarda başlayabilmeleri sağlamak amacı ile okul öncesinde yaz okulları açılacak.

Okul öncesi verilen eğitimde, velilerin tam gün çocuk kulübü talepleri ise açılacak çocuk kulüpleri ile karşılanabilecekler. Yaz okulu ve çocuk kulüpleri, karneler verildikten sonraki hafta başlamak üzere açılabileceği bildirildi.

OKUMA YAZMA TARAMASI

''Telafide Ben de Varım'' program dahilinde, 1'den 2'ye geçecek talebeler için okuma yazma taraması başlatılacağı ve bu taramaların sonuçlarına göre de ihtiyacı tespit edilen talebelere ise ek ders ve ek materyal desteği sağlanacağı, bununla beraber 3 ve 4. sınıf talebeler İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulaması ile destekleneceği bildirildi.

1-8. sınıf öğrencilerine yönelik destekleme programı için hazırlanan çalışma kitapları ve 1-4. sınıf talebelerine tamamlayıcı çalışma yaprakları eylül ayında ücretsiz şekilde dağıtılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal