Milli Eğitim Bakanı’ndan öğretmenlere müjde: Süre 25 Eylül’e kadar uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Muhammet Özer, binlerce öğretmenin beklediği eğitimim programı hakkında açıklama yaptı. Özer, başöğretmenlik eğitim programını tamamlayamayan ve süre uzatma talebinde bulunan öğretmenler için müjdeli haber verdi.

21.09.2022-12:25 - (Son Güncelleme: 21.09.2022-12:34) Milli Eğitim Bakanı’ndan öğretmenlere müjde: Süre 25 Eylül’e kadar uzatıldı

Bakan Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu programında önemli açıklamalarda bulundu. Başöğretmenlik eğitim programını tamamlayamayan ve süre uzatma talebinde bulanan bazı öğretmenlerin uzatma talebine karşılık verdi. Sürenin 25 Eylül’e uzatıldığı belirtildi. Bakan Özer programda yaptığı açıklamada, "Eğitimini tamamlayan ve sınavını başarıyla geçen bütün öğretmenlerimiz, uzman öğretmenliğe başvurduysa uzman öğretmenliğe, başöğretmenliğe başvurduysa başöğretmenliğe geçiş yapacak. Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenlerimiz de sınavdan muaf olacak” dedi. 

“Eğitim programı uzatıldı”

Geçtiğimiz gün sona eren başöğretmenlik eğitim programına başlayan öğretmenlerin çocuğunun programı tamamladıklarını ancak bazı öğretmenlerin programı tamamlamakta aksilik yaşadığını ve sürenin uzatılmasını talep ettiğini belirten Özer, "Başöğretmenlik eğitim programını tamamlayamayan bazı öğretmenlerimiz, süre uzatma talebinde bulundular. Bu arkadaşlarımızın da mağdur olmaması için süreyi 25 Eylül tarihine kadar uzattık. Bu sürecin tüm öğretmenlerimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal