Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi duyurdu! Öğretmen atamaları ve branş kontenjanları açıklama tarihi belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamaları ve yeni düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, her ayın ilk cumartesi günü düzenlenen "Öğretmenler Odası Buluşmaları" etkinliği kapsamında Diyarbakır'daki öğretmenlerle bir araya geldi. Buluşma, tarihi İçkale Açık Hava Müzesi'nde gerçekleştirildi.

04.05.2024-16:14 - (Son Güncelleme: 04.05.2024-16:14) Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin müjdeyi duyurdu! Öğretmen atamaları ve branş kontenjanları açıklama tarihi belli oldu

Ders sürelerine ilişkin bir soru üzerine Bakan Tekin, yeni müfredatın ders sürelerini etkilemeyeceğini belirtti. Müfredattaki değişikliğin ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalmaya neden olmayacağını vurgulayan Tekin, mevcut ders sürelerinin aynı şekilde devam edeceğini ifade etti.

Öğretmen atamaları açıklaması geldi

Öğretmen atamaları konusunda ise Bakan Tekin, pazartesi günü atanacak öğretmen sayısı ve branş bazında kontenjan dağılımlarının açıklanacağını belirtti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan yeni düzenlemelere de değinen Tekin, bu düzenlemenin öğretmenlerin nitelikleri, seçimi, hizmet içi eğitimleri gibi birçok konuyu kapsadığını ve öğretmenlik mesleğinde kariyer olanaklarına yönelik önemli adımlar içerdiğini açıkladı.

Bakan Tekin'in bu açıklamaları, eğitim camiasında ve özellikle öğretmenler arasında merakla beklenen konuları aydınlattı ve önemli gelişmelere ışık tuttu. Bakan Tekin, şunları söyledi:

"Müfredat değişikliğinin ders sürelerine etkisi söz konusu değil. Bu anlamda ders saatlerinde herhangi bir artış veya azalma olmayacak. Ders sürelerimiz mevcut haliyle devam edecek. Muhtemelen pazartesi günü hem atanacak öğretmen sayısı hem de branş bazında kontenjan dağılımları açıklanmış olur. Kanun, öğretmenlerin ve yöneticilerin hak, ödev ve sorumlulukları, öğretmenlik mesleğinde kariyer, eğitim çalışanlarının şiddetten korunması, öğretmenlerin hizmet içi eğitimi gibi konuları kapsayacak."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal