Milli Eğitim Bakanı Özer'den Okullarla İlgili Son Dakika Açıklaması!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki yüz yüze eğitim süreciyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu.

25.10.2021-12:51 - (Son Güncelleme: 25.10.2021-16:38) Milli Eğitim Bakanı Özer'den Okullarla İlgili Son Dakika Açıklaması!

Koronavirüs salgını sonrası okulların hangi şartlar altında devam edeceği merak konusuydu. Okul sezonu öncesi yüz yüze eğitime geçileceği duyurulmuştu. Milli Eğitim Bakanı Özer, eğitim-öğretim yılı ile ilgili bir yeni uygulamanın haberini verdi. Son dakika açıklamasında bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yarın başlayan önemli bir uygulamayı duyurdu. Bakan Özer ‘Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak.’ dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den kritik açıklama. Bakan Özer ‘Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak.’ duyurusunda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ‘Sistemimizde kayıtlı 850 bin sınıf var ve bugün itibariyle sadece bin 817 sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmiş’ dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKAN'I ÖZER'İN AÇIKLAMASI

Koronavirüs salgını devam ederken okullarda yüz yüze eğitim başladı. 2021-22 eğitim ve öğretim yılı içerisinde devam eden yüz yüze eğitim kapsamında Milli Eğitim Bakanı önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Birinci doz Kovid-19 aşısını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 93, ikinci doz aşılarını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 87’ diye ekledi. Bakan Özer, ‘Yarın ve 27 Ekim'de ilk defa Türkiye'de 7, 8, 11 ve 12'nci sınıflarda, Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenme kayıtlarını tespit etmeye yönelik bir kazanım değerlendirme uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak’ diye konuştu. Yüz yüze eğitim süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, salgından dolayı eğitime ara verilen sınıflarla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullardaki yüz yüze eğitim süreciyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Sistemimizde kayıtlı 850 bin sınıf var ve bugün itibariyle sadece 1.817 sınıfta yüz yüze eğitime ara verilmiş.  Birinci doz aşısını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 93, ikinci doz aşılarını tamamlamış öğretmenlerimizin oranı yüzde 87. 2023 yılında hedefimiz, 4 ve 5 yaşta okul öncesi erişimi yüzde 100 oranına çıkarmaktır.’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal