28.08.2021-17:46 (Son Güncelleme:28.08.2021-18:55)


1

AŞILAMA İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

AŞILAMA İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Mehmet Özer, aşı konusunda da açıklamalarda bulundu. Özer, Fahrettin Koca’nın daha önce alı olmayan öğretmenlere PCR testlerinin devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağı ve zorunlu tutulacağı ile ilgili açıklamasını hatırlattı. Özellikle ulaşımın zor olduğu köy okullarında bu konudaki çalışmaların Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa olarak yürütüldüğünü de belirtti. Özer; ‘Sağlık Bakanlığı ekipleri ile oralarda (köy okulları) aşı olmayan öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın PCR testi yaptırmalarını sağlamak için çalışıyoruz.’ dedi.



2

‘VELİLERİMİZ RAHAT OLSUN’

‘VELİLERİMİZ RAHAT OLSUN’

Özer, güzel bir sistem kurduklarının haberini de iletti. Bakanlık tarafından Koronavirüs döneminde sağlıklı bir şekilde eğitimin devam etmesi için vaka ve temaslara yönelik sürecin takip edilebildiği bir elektronik takip sistemi geliştirildi. Özer bu konuda ‘Velilerimiz rahat olsun’ dedi ve sözlerine; ‘Okul bazlı ortaya koymuş olduğumuz Kovid-19 önlemleri için elektronik takip sistemimiz hazır. Okullarımız bu verileri kendileri kullanabildiği gibi ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz ilçedeki tüm okulları bu sistem üzerinden takip edebilecekler. İl milli eğitim müdürlükleri, kendi ilçelerindeki süreçleri, aynı zamanda Bakanlık olarak ilgili genel müdürlüklerimiz, kendilerine bağlı tüm okullardaki süreçleri kontrol edebilecekler. Çoklu kontrolle, sistemin sağlıklı çalışabilmesi ile ilgili tüm önlemlerimizi almış bulunmaktayız.’ şeklinde devam etti. Bakan Özer, velilerin hastalık konusunda bilgi paylaşabilmeleri için bilgilendirme formu verileceğini de söyledi.



3

ÜCRETSİZ MASKE VE DEZENFEKTAN

ÜCRETSİZ MASKE VE DEZENFEKTAN

Okullarda maske kullanımına ilgili de konuşan Özer, okul çalışanları ve öğrencilerinin maske ihtiyaçlarının karşılanacağını belirtti. Aynı zamanda maske takımının zorunlu olacağını da duyurdu. İhtiyaç duyulması durumunda yani ücretsiz bir şekilde okul tarafından maske dağıtılacak. Özer, gerekli tedbirlerin alınması ve ihtiyaçların karşılanması için 81 ildeki tüm okullara ödenek verdiklerini söyledi. Bu konu hakkında Özer; ‘Okullarımız maske, dezenfektan, hijyen koşullarıyla ilgili her türlü yatırımlarını, stoklarını yaptılar. Özellikle belirtmek isterim ki okullarımızda kullanılacak tüm maske ve dezenfektanlar, mesleki teknik eğitim okullarımız ve kurumlarımızda, aynı zamanda halk eğitim merkezlerinde, özel eğitim meslek okullarında üretiliyor. Maskelerimizi ve dezenfektanlarımızı dışarıdan değil, kendi ihtiyacımızı karşılayacak şekilde 81 ilde yeniden yapılandırdık. Bu süreç içerisinde okullarımızda maskeyle ve diğer ihtiyaçla ilgili bir sıkıntı yaşanmayacak. Diğer taraftan öğretmenlerimiz için maske ve dezenfektandan oluşan bir hijyen kitini her ay ücretsiz olarak öğretmenlerimize vereceğiz. Öğretmenlerimizin bu alandaki her türlü ihtiyacını karşılayacağız.’ İfadelerini kullandı.



4

AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

AŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Özer, velilerin PCR testi sonuçlarının kontrol edileceğini vurguladı ve velilerin aşı yaptırması için çağrıda bulundu. Özer, ‘"Tabii velilerden istirhamımız aşılarını olmaları." dedi. Fakat Özer, veliler ile ilgili bir izleme ve takibin olmayacağını vurguladı. Özer, tüm veli, öğretmen ve eğitim çalışanlarına aşı olmaları çağrısında bulundu.



5

ZİYARETÇİLER KISITLANACAK

ZİYARETÇİLER KISITLANACAK

Okulları mümkün olduğu kadar izole tutmak istediklerini belirten Özer, ‘Dışarıdan okula giriş çıkışları kontrol altına almak istiyoruz. Bunun için okul müdürlüklerimiz, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz okullara ziyaretçi kısıtı getirecekler.’ ifadelerini kullandı.



6

‘HER TÜRLÜ SAĞLIK ÖNLEMİNİ ALALIM’

‘HER TÜRLÜ SAĞLIK ÖNLEMİNİ ALALIM’

Okula giren her vatandaşın HES kodunun kontrol edileceğini söyleyen Özer; ‘kodunda herhangi bir olumsuzluk olmadığı zaman mutlaka maske takarak okul ortamına girecekler. ‘ dedi. Konuşmanın devamında ise Özer velilere, öğrencilere, çalışanlara seslendi. Herkes dikkatli ve özenli olursa, önemlere uyulursa yüz yüze eğitimin devam edebileceğini vurgulayan Özer; ‘Tüm velilerimize, öğretmenlerimize, servis ve kantin çalışanlarımıza seslenmek istiyorum. Öncelikle kendi sağlıkları sonra da öğrencilerimiz ve eğitimin yüz yüze devam edebilmesi için kurallarımıza uyalım. Her türlü sağlık önlemini alalım.’ dedi

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR