Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Müjdeyi Verdi: Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu yıl eğitim öğretim döneminde ilk kez ücretsiz meslek kitaplarının dağıtılacağı müjdesini verdi. Bu haber öğrenciler tarafından sevinçle karşılandı.

08.09.2021-15:33 - (Son Güncelleme: 08.09.2021-18:03) Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Müjdeyi Verdi: Ücretsiz Olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamada bu yıl ilk kez meslek kitaplarının ücretsiz bir şekilde dağıtılacağını söyledi. Bakan Özer öğrencilerin mesleki eğitim ile ilgili güncel kitaplara da artık ücretsiz bir şekilde ulaşabileceğini aktardı.

İLK KEZ ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Milli Eğitim Bakanı kamuoyuna yaptığı açıklamada mesleki ve teknik eğitimde kullanılan ve öğrencilerin onlarca lira ödediği kitaplarında ücretsiz verileceğini söyledi. Bakan Özer açıklamasında ‘Bu liselerde okuyan 9. sınıf öğrencilerinin meslek ders kitapları da artık ücretsiz olarak basılarak okulların açılışı ile birlikte masalarındaki yerini aldı. Böylece mesleki ve teknik eğitimde, eğitim programlarının sektörün reel ihtiyaçlarına göre güncellenmesinin ardından meslek ders kitaplarını da ilk kez ücretsiz kitap kapsamına almış bulunuyoruz’ diyerek öğrencilere müjdeyi verdi.

DERS KİTAPLARINDA KAREKOD UYGULAMASI

Türkiye çapında mesleki alanda eğitim ve öğretim veren 3 bin 156 meslek lisesinin bulunduğunu hatırlatarak ‘Ders kitaplarının hazırlanmasına, alanında uzman geniş bir eğitim kadrosu ile Nisan 2020'de başlandı ve değerler eğitimi de göz önüne alınarak, içerikler öğrencilerin daha fazla ve daha nitelikli uygulama yapmasını sağlayacak şekilde hazırlandı. Ulusal bazda tüm öğrencilere sunulan içeriklerin, bilgiyi üreten, günlük hayatta kullanabilen, problem çözebilen, eleştirel düşünen, girişimci, kararlı, iletişim becerilerine sahip, empati yapabilen, topluma ve kültüre katkı sağlayan, üretimin her kademesinde ihtiyaç duyulan nitelikli eleman gücü yetiştirmeyi sağlaması hedefimiz olmalıdır’ dedi. Bakan Özer okullarda dağıtılan ders kitaplarında da bir yeniliğe gidildiğini duyurdu. Bundan sonra öğrencilerin kullandığı ders kitaplarında da karekod uygulaması bulunacak. Bakan Özer öğrencilerin ders kitaplarında bulunan karekodu okutarak konu ile ilgili videoları tekrar tekrar izleyebileceklerini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal