Milletvekilliği Düşürülen HDP'li İsmin Cezası Belli Oldu

Terör soruşturması çerçevesinde hakim karşısına çıkan HDP'li Leyla Güven'in, 22 sene üç ay hapis cezasına karar verildi.

21.12.2020-12:11 - (Son Güncelleme: 21.12.2020-13:30) Milletvekilliği Düşürülen HDP'li İsmin Cezası Belli Oldu

Devlete 'Gerillaya katılımlar olacak, çatışmalar devam edecek' ifadeleriyle haddini bilmez tehditler savuran HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in, 5 Haziran tarihinde milletvekilliği alındı.

HDP'li Leyla Güven, daha sonra 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle tutuklandı.

TAHLİYE KARARI ALINDI

Güven'in avukatları da müvekkillerinin daha evvel tutuklu yargının karşısına çıktığı davadan cezasının mahsup edilerek serbest bırakılması için başvuru yaptı.

Başvuru üzerinde inceleme yapan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, düzenlediği müddetnamede Güven'in 22 Ocak-18 Mart 2018 tarihlerinde başka bir dosyada elli beş gün tutuklu kaldığını belirlenerek şartlı serbest bırakılmasına karar verdi.

Karar ile Güven, cezaevinden serbest bırakıldı.

22 SENE ÜÇ AY HAPİS CEZASINA KARAR VERİLDİ

Güven'in davasına Diyarbakır dokuzuncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde sürdürüldü. Mahkemeye zanlı Güven katılmazken duruşma salonunda avukatları hazır halde yer aldı.

Cumhuriyet savcısı, temel ile ilgili mütalaasında Güven'in cezalandırılması doğrultusunda fikir bildirdi. Güven'in avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu belirterek beraatini istedi.

 

Mahkeme kurulu, zanlı Güven'in "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve 2 defa "terör örgütü propagandası yapmak" kabahatinden 22 sene üç ay hapis cezasına çarptırılmasına karar aldı. Aynı zamanda hakim, zanlı Güven ile ilgili tutuklamaya yönelik yakalama hükmü verilmesine karar verdi.

 

Diğer taraftan vekilliği alınan Güven, bu vaziyette CHP'nin de sorumluluğu olduğunu kaydederek şu ifadelere yer vermişti:

 

"Türkiye Cumhuriyeti devleti demokratik siyaset yürüten Kürtlere karşı sürekli bir darbe halinde, darbenin ille de silahlı olması gerekmiyor. Evet, muhalif olana da var, CHP'li bir milletvekili de var ama CHP'nin bunda sorumluluğu da var. 2016'da dokunulmazlıklar kaldırıldığında güçlü bir sesle HDP ile hareket etmiş olsalardı, belki bugün bunları yaşamayacaktık. Biz siyaset zemini olarak parlamentoyu görmüyoruz, siyaset yaşamın her alanında var."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal