Milletvekillerinden Aşılama Önerisi: Zorunlu Olsun

Vatandaşların koronavirüs aşısına karşı büyük bir kısmı sıcak bakmıyor. Bunun üzerine Meclis'te tıp doktoru vekiller önerilerini belirtti.

18.04.2021-12:37 - (Son Güncelleme: 18.04.2021-12:37) Milletvekillerinden Aşılama Önerisi: Zorunlu Olsun

Türkiye'de koronavirüs vakalarında yükseliş tüm hızıyla sürüyor.

Ülkemizde neredeyse her 4 vatandaştan biri, sırası geldiği halde koronavirüs aşısını yaptırmadı.

Sırası geldiği halde aşı olmayanların oranı 65 yaş ve üzerinde %23,6 oldu.

Türkiye’de aşılamada istenilen seviyeye ulaşılamamasının nedenlerine dair yapılan araştırmaya göre, aşı olma konusunda endişeler var.

Meclis'te de tıp doktoru milletvekilleri, aşı karşıtı söylemlerde bulunanlarla aşı karşıtı olmadığı halde koronavirüs aşılarına tereddütle yaklaşanlara karşı iktidar muhalefet ayrımı olmaksızın tek ses oldu.

Öneriler arasında aşı yaptırmayana maskede olduğu gibi ceza yazılması da var.

AŞI YAPTIRMAYANA CEZA

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, halk sağlığını etkileyen bir bulaşıcı hastalık söz konusu olduğunda aşı olmak gerektiğini, bunun bireysel tercihlere bırakılamayacağını ifade ederek ''Aşı yaptırmak zorunlu bir şeydir; bulaşıcı hastalık varsa, hükümet bununla ilgili aşı çalışması başlatmışsa ‘aşı yaptırmıyorum’ deme hakkı yok. Bakanlık ikna ile aşı yapmak yolunu tercih etti, hükümet gönüllülüğü esnek bıraktı. Bu da böyle bir sonuç doğurdu. Aşıya karşı reaksiyon gösteren insanlar var, her zaman vardı. Korona da aşı reddi olayına dönüşüyor. Buna müsaade etmemek lazım.''

AK PARTİ: MECBURİYET DOĞRU OLMAZ

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Yasa ile getirilecek zorunluluk yerine gönüllü aşılama yapılmasında fayda olduğunu belirterek, ''Zoraki aşı yapmak... Toplum sağlığını ciddi oranda etkiliyor, bu oranlar istediğimiz yere varmıyorsa, istediğimiz başarıyı elde edemiyorsak belki o zaman düşünülecek ikinci bir yol olarak görülebilir. İlk anda mecburiyet getirmenin çok doğru olmadığını düşünüyorum.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal