Milletvekili Uzun: “Türkiye'de akaryakıtın daha ucuza satılabilme potansiyeli var!"

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun, Türkiye'de akaryakıtın daha ucuza satılabilme potansiyeli olduğunu belirtti. Uzun, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, mazot fiyatlarındaki son zamları eleştirerek, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı Şubat 2022'den bu yana Türkiye'nin Rusya'dan iskontolu petrol aldığını ancak bu avantajın vatandaşa yansıtılmadığını savundu.

13.02.2024-14:07 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-14:07) Milletvekili Uzun: “Türkiye'de akaryakıtın daha ucuza satılabilme potansiyeli var!"

Demokrat Parti İzmir Milletvekili Mehmet Salih Uzun, Türkiye'de akaryakıtın daha uygun fiyatlarla satılabilmesine rağmen, bu avantajın vatandaşa yansıtılmadığını ifade etti. Uzun, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın başladığı Şubat 2022'den bu yana Türkiye'nin Rusya'dan iskontolu petrol aldığını, ancak bu iskontonun halka yansıtılmadığını belirtti. Düzenlediği basın toplantısında konuşan Uzun, mazot fiyatlarına yapılan zamı eleştirerek, "İndirimli Rusya fiyatından alıyorlar, indirimsiz İtalya fiyatından halka satıyorlar. İskontolu alıyorlar, iskontosuz satıyorlar; aradaki fark da devletin kasasına girmiyor. Aradaki farkın tamamı bir avuç lisans sahibi şirketin kasasında yahut onların yurtdışında kurduğu offshore şirketlerinin kasasında kalıyor. İşin tuhaf tarafı suç onların değil çünkü kanun öyle diyor." dedi.

“10. madde değişsin!”

Petrol Piyasası Kanunu'nun 10. maddesinin değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Mehmet Salih Uzun, fırsat dönemlerinde elde edilen indirimlerin vatandaşa yansıtılması için kanun değişikliği yapılması çağrısında bulundu. Uzun, bu amaçla bir kanun teklifi verdiklerini belirterek, Türkiye'de akaryakıtın daha uygun fiyatlarla satılabilmesine rağmen, bu avantajdan vatandaşın yeterince faydalanamadığını ifade etti.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal