Millet İttifakı’nda SP krizi: Seçime kendi çatısı altında girmek istiyor

2023 seçimlerine hazırlanan Millet İttifakı’nda ortak liste konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. SP’nin DEVA ve Gelecek Partisi’ni kendi çatısı altına alarak seçime girmek istemesi ortalığı karıştırdı.

04.04.2023-09:06 - (Son Güncelleme: 04.04.2023-17:08) Millet İttifakı’nda SP krizi: Seçime kendi çatısı altında girmek istiyor

Saadet Partisi’nin, DEVA Partisi ile Gelecek Partisi’ni kendi çatısı altına alarak seçime girmek istemesi Millet İttifakı’nda ortak liste konusunda anlaşmazlıklar yaşanıyor.

Seçime kendi çatısı altında girmek istiyor

Deva'da, parti kurmaylarının özellikle Karadeniz Bölgesi'nde milletvekili çıkarabileceklerine inandıkları, bu sebeple kendilerini gösterebilmek için yurt genelinde SP çatısı altında seçime girmeye itiraz ettikleri ortaya çıktı.

Millet İttifakı

Sabah'ta yer alan habere göre Gelecek Partisi kanadı, SP'nin amblemi ile seçime girme konusunda DEVA'yı ikna etmek için dirsek temasında bulunuyor.

DEVA'nın buna ek olarak, "Bazı illerde ittifak tek amblemle seçime girsin" önerisine ise İYİ Parti'den itiraz geldi.

Sadece CHP ile bazı bölgeler için ortak liste pazarlığına devam eden İYİ Parti, 60'a yakın ilde ise kendi listelerine dışarıdan katılıma müsaade etmiyor.

Partilerin tüm anlaşmazlıklara rağmen yaklaşık 10 şehirde tek amblemle seçime girilmesine yönelik değerlendirmeleri sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal