Millet İttifakı’nda Ayrılık Rüzgarları: HDP’den Flaş Açıklama!

Daha önce ortak aday ve sözde Kürt sorunu hakkında paralel çıkışlar yapan ittifak üyelerinden şimdi de ayrışma mesajı geldi. İttifakın gizli ortağı HDP’den flaş açıklama geldi.

27.09.2021-12:20 - (Son Güncelleme: 27.09.2021-12:28) Millet İttifakı’nda Ayrılık Rüzgarları: HDP’den Flaş Açıklama!

Millet İttifakı’nda çatlaklar büyümeye devam ediyor. CHP’nin de içinde olduğu Millet İttifakı kendi içinde ayrışmaya ve bölünmeye başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP sık sık yaptığı açıklamalar ile HDP’den yardım istiyordu. HDP’den flaş açıklama geldi.

HDP CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MİLLET İTTİFAKINDA YER ALMAYACAK

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan konu ile ilgili yaptığı açıklamada ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok’ dedi. Millet İttifakı henüz Cumhurbaşkanlığı için bir aday çıkaramamışken ittifak içerisinde de sürekli muhalif görüşler ile karşılaşmaya başladı. Daha önce de CHP yaptığı açıklamalar ile seçimler için HDP’ye umut bağladıklarını belirtmişti. HDP’den ise eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

HDP MİLLET İTTİFAKINI BİZİ SADECE SEÇİMLERDE HATIRLAMAYIN DİYEREK UYARDI

Sürekli erken seçim çağrısı yapan Millet İttifakı adayları henüz kendi aralarında anlaşabilmiş değil. İttifak içerisinde yaşanan tartışmalar akıllara ‘Millet İttifakı çöküyor mu?’ sorularını getiriyor. Kulislerde ise İttifakın yaşadığı konular sürekli olarak konuşulmaya devam ediyor Cezaevinde olan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Millet İttifakı’na ‘Bizi sadece seçimlerde hatırlamayın. Seçim gününü beklemeye gerek yok. Peşinen söyleyelim, HDP’yi ciddiye almayanlar kaybeder. Seçim sonrası için muhalefetin güven vermesi çok önemlidir. Yani seçilecek yönetim, bir süre sonra kendisinden başka tüm kesimleri yok saymamalı. Gerekirse kamuoyu huzurunda ilkesel protokol imzalanmalıdır. Kimse bizi iki kötü arasında tercihe zorlamaya kalkmasın. Biz buna payanda olmayız. Muhalefet, HDP ile diyalogdan kaçıyorsa ortada bir tuhaflık var demektir’ diyerek İttifak üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye rest çekmişti.  HDP kanadı, Millet İttifakı üyeleri CHP ve İYİ Parti'ye yönelik restlerini sürüyor. Son olarak terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bizi ciddiye alın diyerek millet ittifakına seslenmişti.

HDP’Lİ FERHAT ENCÜ: BİZİM İSTEMEDİĞİMİZ KİŞİ CUMHURBAŞKANI OLAMAZ

HDP'li Ferhat Encü ise kendi resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ‘HDP'nin istemediği kişi Cumhurbaşkanı olamaz! Nokta!’ diyerek Millet İttifakını seçimleri kaybetmek ile tehdit etmişti. Son olarak da HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı seçiminde herhangi bir ittifak içinde yer alma anlayışımız yok’ şeklinde bir açıklama yapması ittifakı iyice zora soktu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal