Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi, Kaz Dağları Gezi

Mıhlı Çayı, Çanakkale in Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu’da bulunmaktadır. İki sırtın birleştiği bir dar boğazda yer alır. Kaz Dağları’ndan denize akan sayısız çay bulunmakta fakat biz bugün bu yazımızda bu çağlardan en güzellerinden birisi olan Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi'ni konu almak istedik.

22.06.2020-15:35 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:34) Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi, Kaz Dağları Gezi

Mıhlı Çayı etrafını çevreleyen büyük çam ağaçları sayesinde tam bir doğa harikası diyebiliriz.

Mıhlı Çayı'na Nasıl Gidilir?

Mıhlı Çayı Altınoluk-Çanakkale yolu üzerindedir. Edremit'ten Assos'a doğru giderken kuzeye doğru sapan yollardan ulaşılır. Akçay ile arasında 25 kilometre mesafe bulunmaktadır. Girişler ücretlidir.

Mıhlı Çayı'na giderken Roma döneminden kalma Başdeğirmen Köprüsü'nden de geçeceksiniz. Aynı zamanda yol üstünde pek çok güzel şelale de görebileceksiniz.

Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi'nde Yapılacaklar

Mıhlı Çayı onu çevreleyen ağaçlar sayesinde mükemmel bir zümrüt yeşili rengine sahiptir. Gümbür gümbür akan şelalesi ve doğayla iç içe kuş sesleriyle mükemmel bir dinlenme alanıdır.

Etrafında çam, çınar, defne, incir, ayva, armut, zeytin ağaçları dizilmiştir. Suyun içerisinde alabalık ve sazan yavruları bulunmaktadır.

Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi doğa sporu tutkunlarının da çok sevdiği mekanlardan diyebiliriz. Gölün derinliği yaklaşık olarak 30 metredir. Taban rengi koyudur. Kenarında yaklaşık 15 metre yükseklikte bir kaya bulunmaktadır. Cesaretli sporcu gençler genelde bu kayadan Mıhlı Çayı’nın soğuk sularına atlamaktadır. Bu şekilde oldukça eğlenceli aktiviteler yapılabilmektedir.

Kayalardan atlamaya cesaretiniz yoksa bile sıcak yaz günlerinde sizde Mıhlı Çayı'nın soğuk sularında serinleyebilir hatta Mıhlı Şelale’sinin altında bir süre kalabilirsiniz.

Kaz dağları, Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi gitmek istediğiniz yerler arasında bulunuyorsa bunu kendiniz yapabileceğiniz gibi gezi grupları ile de yapabilirsiniz. Rehber önderliğinde bir grup ile gezerseniz hep bölgeyi bulmanız hem de bölge hakkında bilgi sahibi olmanız daha kolay olacaktır. Bu gruplara katılmak için seyahat acentelerinden yardım alabilirsiniz. Kazdağları’na tur düzenleyen birçok seyahat acentesi bulunmaktadır.

Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi'nin suyu yaz aylarında bile buz gibi olmaktadır. Bu sebeple sakın sıcak olmayan bir ayda gidip de şelalenin altına girmeye kalkmayın. Özellikle en sıcak aylarda giderseniz çayın ve şelalenin soğukluğu size cennet gibi gelecektir.

Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi’nin etrafında oturacak banklar ve piknik alanları mevcuttur. Suya girmek istemiyorsanız bile bir hafta sonu aileniz ve sevdiklerinizle doğanın kucağında malzemelerinizi getirip piknik alanında kahvaltı yapabilirsiniz. Suya girmeseniz bile şırıl şırıl akan şelalenin sesi, ağaçların çaya yansıyan yeşilliği, etraftaki farklı tür kuş sesleri eşliğinde kendinizi cennette gibi hissedeceksiniz.

Kazdağları, Mıhlı Çayı, Mıhlı Şelalesi doğa fotoğrafları çekmeyi seviyorsanız da sizin için oldukça güzel bir alan. Hiçbir şey yapmazsanız bile buraya gidip sadece manzarayı seyredip mükemmel fotoğraflar çekip geri dönebilirsiniz. Bu bile sizi tatmin edecek ve üstünüzdeki bütün yorgunluğunuzu alacaktır. Doğayı biraz olsun seviyorsanız buraya gittiğinize pişman olmayacaksınızdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal