Migros büyükbaş, küçükbaş kurbanlık hisse fiyatı 2022

2022 yılında Kurban Bayramı'nın ilk günü 9 Temmuz'a denk gelmektedir. Kurban Bayramı'na yaklaşık bir aya kala vatandaşlar kurbanlık fiyatları bakmaya başladı. Peki A101, BİM, Migros ve Carrefoursa’da kurban fiyatları ne kadar? Bu yıl kurbanlık kg fiyatı kaç TL? İşte detaylar...

06.06.2022-13:15 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-13:15) Migros büyükbaş, küçükbaş kurbanlık hisse fiyatı 2022

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban kesecek olan vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Marketlerden hisse alacak olanlar da marketlerin hisse fiyatlarını açıklamasını bekliyor. Peki bu yıl ki kurbanlık hisse fiyatları açıklandı mı? İşte merak edilenler...

Kurbanlık hisse fiyatları

Bu senenin kurbanlık fiyatları araştırılıyor. Lakin marketler henüz hisse fiyatlarını açıklamadı. Geçtiğimiz sene A101'de Karaman Koç fiyatı 1695 TL iken, büyükbaş 1/7 hisse fiyatı 1795 TL idi. Migros'ta geçtiğimiz sene koç fiyatı 1795 TL iken kıvırcık koç 1950 TL bunun yanı sıra büyükbaş 1/7 hisse fiyatı 2295 TL idi. Carrefour'da ise büyükbaş 1/7 hisse fiyatı ise 185 TL iken kıvırcık koç 1950 TL idi.

A101 kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Her sene Kurban Bayramı'ndan önce marketler kurbanlık fiyatlarını açıklıyor. Bu yıl bayrama yaklaşık bir ay kala marketler henüz fiyatları açıklamadı. Bunun yanı sıra geçtiğimiz seneki fiyatlardan bahsedecek olursak A101'de Karaman koç minimum 16 kilogram garantisi ile 1695 TL'ye satışa çıkarken, yerli besi ve helal kesim olan ve minimum 20 kilogram kemiksiz et garantisi ile 2/7 hisseli büyükbaş fiyatı da 1795 TL olarak alıcısını buldu. Tüm bunların yanı sıra kredi kartı ile alışverişlerde peşin fiyatına 10 taksit fırsatı da sunuluyordu.

kurbanlık

Migros kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

Migros'un bu sene satışa sunacağı kurbanlıkların fiyatı henüz belli olmadı. Geçtiğimiz sene ise küçükbaşlardan kuyruksuz, yağsız kemikli et ve minimum 12 kilogram garantisi ile koç fiyatı 1795 TL iken Money Bonus kartı olanlara 1670 TL idi. BUnun yanı sıra minimum 16 kilogram garanti ile kıvırcık koç fiyatı ise 1950 TL iken Money Bonus kartı olanlara 1825 TL idi.

Büyükbaşlarda ise 1/7 hisselilerde sakatatsız ve kemiksiz minimum 25 kilogram et garantisi ile 2 bin 295 TL iken Money Bonys kartlılara özel 2 bin 170 TL idi.

Kurbanlık alışverişlerinde kredi kartına 6 taksit imkanı ile birlikte ücretsiz teslim imkanı da sunulmaktaydı.

Carrefour kurbanlık fiyatları belli oldu mu?

2022 yılında satışa sunulacak kurbanlık fiyatları henüz belli olmadı. Carrefour'un geçen sene raflarda yer alan fiyatları ise şu şekildeydi:

Sakatat dahil olmak üzere minimum 17 kilogram garantisi ile kıvırcık koç fiyatı 1950 TL iken Axess kartlılara özel 125 TL indirim ile 1825 TL idi. Bunun yanı sıra bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü teslimat fırsatı da sunuluyordu.

Büyükbaş da ise 1/7 hisse fiyatı, sakatat dahil olmak üzere minimum 20 kilogram kemiksiz et garantisi ile 2 bin 50 TL idi. Bunun yanı sıra Axess kartlılara özel 1925 TL olarak alıcısını buluyordu. Ayrıca bayramın ikinci, üçüncü ve dördüncü günü teslimat fırsatı da sunuluyordu.

Büyükbaş hayvanlarda hisse fiyatları sakatat dahil olmak üzere ve minimum 20 kilogram kemiksiz et garantisi ile 1950TL iken Axess kartı olanlara 1825 TL idi. Bu paketin ise dördüncü gün teslim imkanı vardı.

Kimler kurban kesmelidir?

Kurban kesme işlemine fıkhi alanda bakacak olursak birbirinden ayrılan fakihler görebiliriz. Bu konuda birçok farklı görüş mevcuttur. Bu doğrultuda dini anlamda olması gereken şartları taşıyan kişilerin kurban kesmesi Hanefi mezhebine göre ve bazı müctehid imamlara göre vacip olarak görülürken fakihlerin çoğunluğuna göre ise müekked sünnet olarak görülmektedir.

Hanefiler'in görüşüne göre Kur'an da geçen ve Hz. Peygamber'e hitaben "Rabbin için namaz kıl, kurban kes" (elKevser 108/2) buyrulmasının ümmeti kapsadığını dile getirir.

Bunun yanı sıra Peygamber Efendimiz'in birçok hadisinde durumu el veren herkesin kurban kesmesi emir edilmiş ya da tavsiye edilmiştir. Bu konuya ilişkin "Kim imkanı olduğu halde kurban kesmezse bizim mescidimize yaklaşmasın" (İbn Mace, "Edahi", 2: Müsned, II, 321), "Ey insanlar, her sene, her ev halkına kurban kesmek vaciptir" (Tirmizi, "Edahi", 18;İbn Mace, "Edahi", 2) ifadeleri kullanılmıştır.

Hz. Muhammed (S.A.V) kurban kesmeyi hiçbir zaman bırakmamıştır. Bu gibi delillere baktığımızda olması gerekn şartları taşıyan kişilerin kurban kesmeleri farzdır. Bu konuya ilişkin Kur'an-ı Kerim'de kesin bir yargı bulunmadığından Peygamber Efendimizin bunu sürekli tekrarlaması bir vacip olarak görülmesi gerektiği anlamına gelir.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal