Mide Gazı

Günlük hayatımızda yaşadığımız mide problemlerinden biri de mide gazıdır. Oldukça ağır olan sancılardan biri olan bu ağrı, midede biriken gazdan dolayı gerçekleşir. Peki bu mide gazı sorunu nasıl geçer? İşte haberin detayları…

19.08.2020-17:44 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-17:42) Mide Gazı

Midede geçilebilecek en ağır sorunlardan biri olan mide gazı sorunu, üst karın bölgesinde ve bağırsaklarda yoğun bir şekilde gazın birikmesi ve kişilerde şiddetli ağrılara sebebiyet vermesi sorunudur. Mide gazı sorunu şu şekilde tanımlanabilir:

MİDE GAZI SORUNU

Sağlıklı bir bireyin günde ürettiği gaz miktarı bir 2 litredir. Ancak bu bir 2 litre içinde belli bir miktarını günde ortalama olarak dışarı çıkarmaktadır fakat hatalı beslenme yanlış hareket etme, yenilen yemeklere dikkat edilmeme gibi birçok sebep ile bu gazın dışarı çıkılmaması durumu gerçekleşebilir O da mide sorunu yaratır.

MİDE GAZI SORUNU NEDENLERİ NELERDİR?

Gün içinde ortalama gaz miktarının dışarı çıkmaması durumunda oluşan mide gazı sorununun en temel sebebi hatalı beslenme mideyi yorarak beslenme ve hazımsızlığa neden olacak beslenmedir. Bu tür hastalıklara sebep veren ve insanların kendin midesine yaptığı en büyük temel hata fazla ekşi, fazla acı, fazla baharatlı besinlerin tüketilmesi durumudur. Aynı zamanda yemek yenilirken çok fazla hızlı olunması durumunda da mide yeteri kadar hareket edemeyerek ve hava yutarak mide gazı üretiminde bulunacaktır. Aşırı asitli gıdaların tüketilmesi ve yine mide gazı sorununa sebebiyet vermektedir.

MİDE GAZI SORUNUNUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Mide gazı sorununun en büyük belirtisi ağrı ve sancıdır. Özellikle bağırsak ve üst karın bölgesinde hissedilen ağrı mide üzerinde ve karın bölgesinde oldukça güçlü bir baskı yapabilme özelliğine sahip olabilmektedir. Karın bölgesinde şiddetli ağrıların yaşanması ve sıklıkla belirli bölgelere kramp girmesi durumunda mide gazı sorunu yaşadığımızdan şüphelenebilirsiniz. Aynı zamanda yeteri kadar gazın dışarı çıkmaması durumu gerçekleştiği için karın bölgesinde şişkinlik meydana gelecektir. Hızlı bir şekilde yemek yeme ve yemek yedikten hemen sonra şiddetli bulantıların yaşanması yine mide gazının belirtileri arasında yer alırken yemeğin hemen ardından sıklıkla geğirme gibi sorunlar da baş belirtilerde geçmektedir. Aynı zamanda eğer bu sorunu yaşıyorsanız özellikle üst karın bağırsak ve mide yanlarında aşırı derecede baskın ağırlık hissedebilirsiniz.

MİDE GAZI SORUNU NASIL GİDERİLİR?

Öncelikle şunu bilmelisiniz ki bu sorunun çözümü tek bir ilaçta bulunmamaktadır. Eğer kalıcı bir çözüm istiyorsanız veyahut bulduğunuz çözümü sürekliliğe kavuşturmak istiyorsanız, yediğiniz yemeklere çok fazla dikkat etmek zorundasınız. Mide gazı sorununu çözebilmek için düzenli olarak dengeli beslenme alışkanlığını edinmeniz gerekmektedir aynı zamanda zararlı gıdalardan uzak durmalı ve uzun süre haşlanarak pişmiş gıdaları tercih etmeniz gerekecektir. Yediğiniz yemeklerde salça ve baharat miktarını da ayarlarsanız mide gazı sorununu önlemiş geçirmiş veyahut bu sorunu hiç yaşamayacak da olabilirsiniz. Marketlerde satılan hazır paket gıdaları tüketmeniz mide gazı sorunlu tetikleyecektir. Bu yüzden bu sorunu önlemek ya da ortadan kaldırmak istiyorsanız bu tür gıdalardan hem uzak durmalı hem de dengeli beslenmeye doğru geçiş yapmalısınız. Aynı zamanda da dışarıda hazırlanan hazır sosları da tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal