Mide Felci Neden Olur? Mide Felcinin Tedavisi Nasıldır?

Gastroparezi olarak adlandırıan mide felcinin sebeplerini ve tedavisinin hangi süreç ve aşamada nasıl olduğunu sizin için araştırdık.

22.08.2019-13:11 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-13:07) Mide Felci Neden Olur? Mide Felcinin Tedavisi Nasıldır?

Mide felci olarak ifade edilen gastroparezi yeme ile olan ilişkiden kan basıncına kadar birçok konudan oluşabilir. Peki, tedavisi nasıl olur?

MİDE FELCİ NEDEN OLUR?

Reflü ve ülfer midedeki asit oranını çoğaltır. Artan mide asidi mide duvarına hasar verir ve kas sisteminin çalışmasını önler. Yeme bozukluğu ve düzensiz diyet programları da gastroparezinin olmasına sebep olur. Bazı ilaçların yan etkileri de hastalığa sebep olabilir. Vücutta azalan kalsiyum da kasların yavaşlamasına sebep olur. Bu kaslar arasında mide kasları da dahildir.

GASTROPAREZİNİN TEDAVİSİ VAR MIDIR?

Görülen göstergeler hemen hemen her hastalığın belirtileri ile aynıdır. Bu nedenle işaretler görülür görülmez bir doktora başvurmakta yarar var. Uzman hekim endoskopi ile mide içerisinde oluşan fonksiyonel bozuklukların sebebine bakar. Ardından midenin boşalma durumu bakılır. Mide kasları ve sinir muayenesinin ardından uzman doktor mide felcini teşhis etmesinin ardından ilaç tedavisine başlar. Bu aşamada da diyet tavsiyelerinde bulunan uzman hekim özellikle mide asidinin ve duvarının sağlığı amacıyla bazı besinleri ağırlıkta yenmesini önerir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal