Microsoft Torrent'ten Film İndirenleri Uyardı

Daha çok sezonluk dizi ve film arşivlerini indirmede kullanılan Torrent dosya paylaşım sistemini kullanıyorsanız dikkatli olmanızda fayda var. Zira Microsoft bu durumun tehlikelerine karşı uyarıda bulunuyor.

05.05.2020-14:05 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-14:01) Microsoft Torrent'ten Film İndirenleri Uyardı

Salgın nedeniyle dünya çapında karantina önlemleri, yasa dışı akış ve torrent sitelerinin de trafiğinde ciddi bir artışa neden oldu. Microsoft, bir tweet dizisinde hacker'ların bu artış üzerinde durduklarını ve sahte film torrent'leri üzerinden kripto para madenciliği yapan zararlılar dağıttıklarını söyledi.


Buna göre zararlı yazılımlar en çok İspanya'da, La hija de un ladrón ve Lo dejo cuando quiera gibi yerel yapımlarda yaşanıyor. Bununla birlikte hacker'lar, John Wick: Chapter 3 - Parabellum gibi ünlü İngilizce yapımları da hedef alıyorlar.

Kripto madencisi zararlı makineye girdiğinde, arka planda sürekli olarak çalışıyor ve cihazın işlem gücünü ve internet bağlantısını kullanmaya başlıyor. Bunun tek belirtisi, bilgisayar performansında yavaşlama ve sürekli yüksek işlemci kullanımı olarak karşınıza çıkıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal