Microsoft, Teams Sohbet Sınırını Artırıyor

Microsoft görüntülü konferans uygulaması Teams’i geliştirmeye devam ediyor. Kısa bir sürede bu alanda faaliyet gösteren uygulamaların artması ve özelliklerini geliştirmesi sonrasında Microsft’ta geri kalmıyor. Buna göre grup sohbet limiti 100 olan uygulamada bu sayı 250’ye yükseltilecek.

05.05.2020-16:31 - (Son Güncelleme: 05.05.2020-16:30) Microsoft, Teams Sohbet Sınırını Artırıyor

Coronavirüs salgını sonrası kullanıcı sayısında artış yaşanan alanların başında konferans uygulamaları geliyor. Microsoft Teams’de en popüler olanlar arasında bulunuyor.

Şu sıralar günlük 75 milyondan fazla aktif kullanıcı olan platformun kullanıcı sayısı Mart ayında 44 milyondu. Microsoft da bu durumda kullanıcılara en iyi şekilde hizmet edebilmek ve kullanıcı sayısını korumak için uygulamanın özelliklerini geliştirmeye devam ediyor.

Buna göre uygulamadaki görüntüsüz sohbet maksimum kullanıcı kapasitesi 100'den 250'ye çıkarılacak. Bu özelliğin gelmesiyle birlikte bildirimlerin sayısında yaşanacak büyük artışın dikkat dağınıklığı yaratmasını engellemek adına Microsoft, gruptaki katılımcı sayısı 20'yi geçtiği anda Outlook otomatik cevapları, Teams durum mesajlarını, yazıyor işaretçilerini, video ve sesli aramaları, paylaşımları ve okundu bildirimlerini devre dışı bırakacak.

Özelliğin güncelleme ile birlikte ayın ortalarından itibaren dağıtılmaya başlaması bekleniyor. Bu arada uygulamada video konferans limiti ise halen 20 kişi ile sınırlı bulunuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal