Microsoft Salgınlar İçin Öngürü Sistemi Geliştiriyor

Teknoloji devi, bir daha Koronavirüs gibi bir salgının yayılmadan önlenmesi için yapay zeka temelli Microsoft Öngörü Sistemi geliştiriyor.

25.09.2020-16:28 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-16:23) Microsoft Salgınlar İçin Öngürü Sistemi Geliştiriyor

Microsoft’un kurumsal etkinliği olan Ignite’de salgınları önlemek için bir Microsoft Öngörü Sistemi geliştirildiği açıklandı. Yapay zeka tabanlı olan sistem, mikropların, virüslerin ve hastalık taşıyan hayvanların dağılımını tahmin eden global bir sensör görevi üstlenecek.

HASTALIK TAŞIYABİLEN HAYVANLARI GÖZLEMLİYOR

Bilim insanlarının yeni algoritmalar, veri temelli modeller ve bunların denenmesi için gerekli fiziksel ve bulutsal koşulları sıfırdan yaratarak oluşturduğu Microsoft Öngörü Sistemi, robotik algılama platformlarını, yapay zekayı, tahminleme analitiklerini ve bulut temelli metagenomikleri bir araya getirerek, otonom bir şekilde sivrisinek gibi hastalık taşıyan hayvanları gözlemliyor, robotik yöntemlerle çevresel numuneleri topluyor ve bu unsurları genomik olarak tarayıp biyolojik bir tehdit olup olmadığını değerlendiriyor.

ÇIĞIR AÇICI ÖZELLİKLER

COVID-19 dahil olmak üzere yayılımı artan bulaşıcı hastalıkların yüzde 60 - 75 oranında hayvanlardan insanlara geçen patojenler aracılığıyla yayıldığı tahmin ediliyor.

Microsoft Öngörü Sistemi’nin proje yetkilileri, bugüne dek salgınlara sebep olan küçüklükte yaşam formlarını algılayabilecek teknolojiye sahip sensörlerin bulunmadığını, dolayısıyla bu yeni sistemin çığır açıcı özellikte olduğunu vurguluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal