MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu'na Sert Çıkış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni parti kuracağı iddia edilen Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e yüklendi. Bahçeli, "Birdenbire yüksek sesle konuşmaya başladılar. 'Bugün susma vakti değil' çıkışı zamanlamasıyla manidardır" dedi.

02.07.2019-12:07 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-12:00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada 1. senesini tamamlayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dönük eleştirilere değinerek "Yönetim sistemleri ayet hükmü değildir. İhtiyaç hasıl olduğunda değişecektir. Sistem mimarisinin bileşenleri arasında denge ve uyum gözetilmeden, milli iradenin onayı olmadan alınacak her adım boşlukta kalacaktır." dedi. Bahçeli, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni parti girişimlerini de eleştirdi.

Bahçeli'nin açıklamalarının öne çıkanlar şu şekilde:

GÜL VE DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ

"31 Mart ve 23 Haziran ardından siyaset borsası hareketlenmiş, adı bayatlamış kişilerin yeni parti kurma iddiaları ortalığı çıkmıştır. Bir dönem başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yapmış kişiler, birden bire yüksek sesle konuşmaya başlamıştır. Eleştirdiği partinin bir dönem tam göbeğinde isimler olması ilginçtir. "Ya yeni bir hal veya izmihlal" diyen şahsın "Bugün susma vakti değil" çıkışı zamanlamasıyla manidardır. Sanki şimdiye dek susmuş gibi sızlanan eski siyasetçinin, ülkemizin başına ne çoraplar ördüğü herkesin malumudur. Türkiye'nin sürdüğü çok cepheli mücadeleye bigane kalan, bunun yerine yeni bir halden bahseden başbakanın sistem eleştirileri trajikomiktir. Ülkemizi dipsiz uçurumlara doğru sürükleyenlerin, farklı zeminlerde meydana çıkmaları yeni bir halle açıklanamaz. Halbuki Türkiye'nin yeni bir hale değil, kararlı yürüyüşünü sürdürmeye ihtiyacı vardır. Niyet sahipleri bilmiyor ise anımsatalım; sosyal doku, siyasal bünye, yeni bir partiye kapalıdır. Bugün susma zamanı değil diyenler, kulaklarına üflenen sufle neyse gerekeni yapmaya başlamıştır. Bir insanda vefanın olması için önce vicdan ve yürek olmalıdır. Yeni parti kurmak isteyenler buyursun kursunlar. Adeta sütten çıkmış ak kaşık gibi konuşanlara tavsiyem geçmişlerine bakmaları, biraz izanları varsa özeleştiri yapmalarıdır."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal