MHP, HDP'nin Kapatılması İçin Başvuru Yapacak

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesini anımsatarak, Yargıtay vazifesini yapmazsa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’nin kapatılması için başvuracaklarını bildirdi.

12.01.2021-14:04 - (Son Güncelleme: 12.01.2021-14:02) MHP, HDP'nin Kapatılması İçin Başvuru Yapacak

Geçen gün MHP lideri Bahçeli, ilgi toplayan bir açıklamada bulundu. HDP’nin kapatılmasıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın vazifesini yapması gerektiğini anımsatarak gereken yapılmazsa MHP’nin harekete geçeceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, CNN Türk’e açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi, üç bin sayfalık 'Kobani' iddianamesini inceledi. Daha öncesinde HDP idarecileri ile ilgili açılan iddianameler ile verilmiş kararlar incelendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, başkanlığında faaliyetler gerçekleştiriliyor.

Yıldız, Siyasi Partiler Kanunu’nun 100. Maddesini anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

“MHP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’yi kapattırma davasını açmasını beklemektedir. Genel başkanımızın buyurduğu gibi gecikme olursa MHP hazırlıklarını tamamlamıştır. Genel başkanımız talimat verdiği an dava açacaktır.”

Milliyetçi Hareket Partisi, önce Yargıtay açıklamalarını bekleyecek bu hamle yapılmazsa HDP’nin kapatılması için Yargıtay'a müracaat edecek.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal