10.03.2022-09:34 (Son Güncelleme:10.03.2022-09:49)


1

Merkez Hakem Kurulu'nun geçtiğimiz günlerde hakemler hakkında verdiği kararlar resmen ortalığı sallamıştı.



2

Merkez Hakem Kurulu Süper Lig'deki 13 hakemle ilgili olarak çok çarpıcı bir karar almıştı. Alınan kararda; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdülkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek, Alper Ulusoy, Bahattin Şimşek, Tugay Kaan Numanoğlu, Suat Arslanboğa, Mert Güzenge, Halis Özkahya, Özgür Yankaya (Sadece VAR'da görev alacak) ve Burak Şeker listeden çıkarılmıştı.



3

Alınan kararlar sonrasında bir başka flaş gelişme ise Mete Kalkavan'dan geldi. Süper Lig'de görev almaya devam edilecek hakemler ile ilgili toplantıda Mete Kalkavan'dan kritik bir karar alındı.



4

Toplantıda Mete Kalkavan görevden alınan diğer hakem arkadaşlarına destek olmak için, 'Ben de sezon sonuna kadar maç yönetmek istemiyorum.' diyerek hakemliğe son verdi. Mete Kalkavan'ın tepkisi sonrası Tarık Ongun ve Bahattin Duran da dikkat çeken bir karar aldı.



5

Mete Kalkavan toplantıdan bu kararını açıklayıp ayrılırken, yardımcı hakemler Tarık Ongun ve Bahattin Duran ise istifa ettikleri fakat ruh hallerinden dolayı görev almak istemedikleri belirtildi. Ortaya çıkan bu gelişme büyük yankı uyandırmış durumda. Türk futbolunda hakemlerle ilgili çıkan gelişmeler herkes tarafından dikkatle gözlenmeye devam ediyor.



6

MHK'nın hakemlerle ilgili verdiği karar sonrası net bir açıklama yapmaması kafalarda soru işaretleri bırakmış durumda



7

Merkez Hakem Kurulu'nun hakemler ile ilgili kararının gerekçesinin açıklanması tüm kamuoyu tarafından istenmekte.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR