MGK ‘Kırmızı Kitap’ gündemiyle toplanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 2024 yılının ikinci toplantısını bugün gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda gündemin terörle mücadele, Gazze saldırıları ve Erdoğan’ın Irak ve ABD ziyaretleri olması planlanıyor.

04.04.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 04.04.2024-16:44)

Yerel seçimlerin ardından yeniden mesaisine dönen hükümet, yılın ikinci Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısını bugün yapacak. Ana gündem maddesinin terörle mücadele olmasının beklendiği toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ve ABD ziyaretleri ile İsrail’in Gazze saldırıları konusunda görüş alışverişleri yapılacak.

MGK yoğun gündemle toplanıyor

Akşam’ın yer verdiği habere göre; Milli Güvenlik Kurulu (MGK), 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geliyor. Yılın ikinci toplantısında terörle mücadele ön planda olacak. Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret edecek. Ziyaretin detayları toplantıda ele alınacak. Ayrıca, olası Irak operasyonuyla ilgili bilgi verilmesi bekleniyor.

MGK ‘Kırmızı Kitap’ gündemiyle toplanıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek

Erdoğan ayrıca, 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edecek. Ziyaretin gündemi de MGK'da değerlendirilecek. Son dönemde Moskova'da yaşanan terör saldırısının ardından DEAŞ tehdidine karşı alınacak tedbirler ve Avrupa'daki Türk vatandaşlarına yönelik saldırılar da masaya yatırılacak.

Kamuoyunda kırmızı kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi'nin güncellenmesi için çalışmalar sürüyor. Yapay zeka gibi yeni kavramların da yer alacağı belge, 2025'te yürürlüğe girecek şekilde MGK'nın onayına sunulacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal