MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Toplanacak

MGK'da Irak'ın kuzey bölgesinde gerçekleştirilen Pençe operasyonlarıyla Ege, Kıbrıs ile Doğu Akdeniz'deki gelişmeler gibi pek çok konu değerlendirilecek.

01.06.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-11:25) MGK Cumhurbaşkanı Erdoğan Liderliğinde Toplanacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yarın toplantı gerçekleştirecek.

Senenin üçüncü toplantısında, Irak'ın kuzey bölgesindeki Pençe operasyonları, Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'deki son durum, Türk ordusunun Azerbaycan, Libya ile Suriye'de gerçekleştirdiği çalışmalarıyla terör ile mücadele başta olarak farklı stratejik meselelerin değerlendirilmesi tahmin ediliyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Irak'ın kuzey bölgesinde Metina ile Avaşin-Basyan bölgelerinde yer alan terörist hedeflere gerçekleştirilen Pençe-Şimşek ile Pençe-Yıldırım operasyonlarının, toplantının kritik gündem konulardan olması bekleniyor.

Dağlık Karabağ'da ateşkesi korumak ve kontrol etmek üzere 30 Ocak tarihinde açılan Türk-Rus Ortak Merkez Komutanlığında gerçekleştirdiği çalışmalarla Libya'nın son durumu ve Suriye'deki durumun da toplantıda masaya yatırılması tahmin ediliyor.

Milli Güvenlik Kurulu toplantısında, Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'deki durumun da değerlendirilerek Türkiye ile KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası kanundan kaynaklanan haklarının muhafaza edilmesine ilişkin faaliyetlerin masaya yatırılması tahmin ediliyor. Brüksel'de 14 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek NATO Zirvesi'nden önce Mehmetçiğin NATO'daki personellerin de masadaki meseleler arasında olması bekleniyor.

PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ile DEAŞ başta olarak bütün terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlar ve öteki bölgesel ve ulusal güvenlik meselelerin de toplantıda masaya yatırılması tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal