Meyvelerin Kararması Nasıl Önlenir?

Dilimledikten sonra hemen tüketilmeyen dilimlenmiş elma gibi meyvelerin rengi kısa süre sonra kahverengiye dönmeye başlar. Meyvelerin kararmasını önlemek mümkün. Peki meyvelerin kararması nasıl önlenir? Meyvelerin kararmaması için ne yapılmalı?

07.01.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 18.07.2021-19:07)

Dilimlenen meyvelerin renginin aniden değişip kararması, hemen hemen hepimiz için son derece can sıkıcı bir durum. Peki meyvelerin kararmaması için ne yapılmalı? Meyvelerin kararması nasıl önlenir? 

 MEYVELERİN KARARMAMASI İÇİN NE YAPILMALI? 

Meyvelerin kararmaması için ne yapılmalı, meyvelerin kararması nasıl önlenir gibi soruların yanıtı vatandaşlar tarafından sıklıkla araştırılıyor. Peki meyvelerin kararması nasıl önlenir? 

 Meyvelerinizin kesildikten uzun süre sonra bile hala yeni kesilmişler gibi taze ve aynı renkte kalmalarını diliyorsanız, yalnızca iki malzemeye daha ihtiyacınız olacak: Limon suyu ve bal! 

 Bir yemek kaşığı balı bir yemek kaşığı su ile karıştırın ve birkaç damla da limon suyu katın. Daha sonra kesilmiş meyvelerinizin üstüne bu karışımı serpiştirin. Bu karışım meyvelerinizin taze rengini korumanın yanı sıra lezzet de ekleyecektir. 

 Baldaki amino asitlerle beraber, limon suyundaki asitlik ve C vitamini kombinasyonu, esmerleşme işlemini yavaşlatır ve meyvenin bütünüyle renginin değişmesini engeller.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal