Meyve ile okula giden çocuk 10 kat daha başarılı oluyor!

Çocuklar, hızla değişen dünyaya ayak uydurma noktasında sıkıntı yaşamaktadır. Hız durumu çocukların zihinlerinde olumsuz bir şekilde yansımaktadır. Zihni için ilk ve en önemli faktör beslenme olduğunu söylemek mümkün. Sağlıklı yiyecekler arasında meyve ve sebze tüketimi hafıza güçlendirici olarak birinci sırada yer almaktadır.

14.12.2023-15:57 - (Son Güncelleme: 14.12.2023-15:57) Meyve ile okula giden çocuk 10 kat daha başarılı oluyor!

Çocuklarda zihin açan hafıza güçlendirici meyveler okul başarısı için oldukça önemli. Ebeveynleri okula giden çocuklarına tüketebileceği ya da beslenme çantasında zeka artırıcı meyveler olmalı. Okul başarısını 10'a katlayan meyvenin faydalarını sizler için hazırladık.

Çantalarda kuru meyvelere yer verin

Kuru üzüm çocukların zekasını ve hafızasını geliştiriyor. Bunu bilen anne babalar çocukları okula giderken kuru üzümle uğurluyor. Yapılan araştırmalar sonucu kuru üzümün bilişsel fonksiyonları artırdığı tespit edilmiş. Kuru üzümün beyne etkisi sadece çocuklarda değil aynı zamanda yetişkinlerde de önemlidir. Kuru üzümü salatalara, mısır gevreğine, yoğurda veya yulaf ezmesine serperek de tüketebilirsiniz.

Kuru Meyve

En güçlü antioksidan

Kuru üzümün kalsiyum ve fosfor içeriği ile kemik sağlığını koruduğunu, bu özellikle gelişim çağındaki çocuklar için önemli bir kriter olduğunu dile getiren Diyetisyen Derya Zünbülcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yüksek miktar kalsiyum, fosfor içeriği ile çocukların boy uzamasını destekler. Yazın tazesi, kışın kurusu çocuğunuz için vazgeçilmez olmalıdır. Üzüm, en güçlü antioksidan içeriğine sahip olan meyvelerden biridir. İçerdiği yüksek kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, A, B, C vitaminleri ile tam bir sağlık deposudur. Aynı zamanda içeriğindeki polifenol ve karotenlerle vücutta hasar oluşturan ve Kanser riskini artıran molekülleri yok eder.’’

Kuru üzümün faydaları

Uzmanlar kuru üzüm tüketimine önemi üzerinde dururken, faydalarını ise şu şekilde sıralamaktadır: ‘‘Kuru üzüm hafızayı geliştirir, El-göz koordinasyonunu geliştirir, Dikkati geliştirir, Bilişsel performansı artırır, Yaraları iyileştirir, D vitamini eksikliğini önler Kuru üzüm kandaki antioksidan seviyelerini önemli ölçüde artırır’’


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal