Mevsimsel yorgunluk belirtileri nelerdir, nasıl geçer? Mevsimsel yorgunluğu önleyecek yöntemler

Havaların bir sıcak bir soğuk olması vücudun bu olaya ayak uydurmasını zorlaştırıyor. Peki, mevsimsel yorgunluğu nasıl gideririz? Mevsimsel yorgunluğu azaltan besinler nelerdir? Detaylar haberimizde…

02.04.2022-09:00 - (Son Güncelleme: 02.04.2022-09:47)

Kış mevsiminin bitmesiyle birlikte yeni mevsime geçiş iklim krizinin de etkisiyle farklı sonuçlar doğuruyor. Havaların bir sıcak bir soğuk olması vücudun bu değişime ayak uydurmasını zorlaştırıyor. 

Mevsim yorgunluğunu yok edecek besinler 

- İşlenmiş gıdalarda bol miktarda bulunan koruyucu madde, katkı maddesi ve trans yağ enerji verme bir yana dursun var olan enerjiyi de alıyor. Bundan dolayı tercihlerimizi işlenmemiş gıdalardan yana kullanmamız en sağlıklısı.

- Her şeyin tazesi makbuldür diyoruz ve enerjimizi yükseltmek için sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye gayret ediyoruz.

- Kafeinsiz içecekleri tercih edersek aradığımız enerjiye daha çabuk ulaşır mevsimsel yorgunluğun üzerimize bıraktığı tahribatı daha da kolay bir şekilde atlatırız.

- Sağlıklı beslenmeye önem veriyorsanız, proteini yüksek olsun ama yağlı olmasın diyorsanız tavuk, hindi ve balık tam size göre. Yemek tercihlerinizde bunları ön plana alabilirsiniz.

Rafine şekerden uzak durun!

Mevsim yorgunluğu nasıl giderilir?

- Mevsimler yorgunluğu bir an önce üzerinizden silip atmak istiyorsanız hemen rafine şekerden uzaklaşmalısınız. Zararları karbonhidratlardan da uzak durarak, tam tahıllı gıdalara yönelmeniz gerekiyor.

- Kuruyemişler, enerjinizi yükseltmek için en iyi atıştırma seçeneklerinden biri... Fakat göz ardı edilmemeli ki tercihimizi çiğ olanlardan yana kullanmalıyız. İşlenmemiş kuruyemişler harika bir ara öğün olarak tüketilebilir.

- Şimdiye kadar hep besin tavsiyesi verdik. Peki, bu besinler nasıl enerjiye dönüşür cevap çok basit: Su... Su aldığımız besinlerin enerjiye dönüşmesi aşamasında aktif bir rol oynar. Baş ağrılarını dindirdiğini de unutmayalım.

- Doğal enerji kaynağı olan ve potasyum, lif, vitamin ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin olan muzu afiyet ile tüketebilirsiniz.

Yorgunluğu yok eden hibiskus çayı nasıl demlenir?

Hibiskus çayının faydaları nelerdir?

- Hibiskus çayı, hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilir. 

- Zencefil ile karıştırılan bir fincan hibiskus çayı, günlük C vitamini ihtiyacını karşılayacak güçtedir.

Yorgunluğa karşı en iyi savunma duvarını ören hibiskus çayı, 80 derece sıcaklıktaki suda 10 ila 15 dakika bekletilerek hazırlanır. Hibiskus çayı zencefilin yanı sıra tarçın ilave edilerek de tatlandırabilir. Hibiskus çayını soğuk olarak tüketmeyi arzu ediyorsanız yapmanız gerek tek şey çayı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlendirmektir. Afiyet olsun!

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal