Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? 2024 Mevlid Kandili duaları ve ibadetleri

2024 yılının ve üç ayların son kandili olan Mevlid Kandili’ne ilişkin araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Regaip, Miraç ve Berat Kandillerinin idrak edilmesinin ardından son kandil olan Mevlid Kandili konusunda araştırmaların hız kazandığı görüldü. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? İşte 2024 Mevlid Kandili duaları ve ibadetleri…

27.02.2024-16:30 - (Son Güncelleme: 27.02.2024-16:30) Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? 2024 Mevlid Kandili duaları ve ibadetleri

Hz. Muhammed’in doğum günü olarak bilinen Mevlid Kandili’nin ne zaman idrak edileceği sorusu milyonlarca Müslümanın gündemini meşgul ediyor. Ramazan öncesinde milyonlar yeniden ellerini semaya açacak ve Allah’a bol bol dua ederek aflarını ve hayırlarını isteyecek. Mevlid Kandili’nde yapılacak ibadetler ile dualar da araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki Mevlid Kandili ne zaman? Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu? 

Mevlid Kandili ne zaman?

Diyanet’in yayımladığı dini günler takvimine göre Mevlid Kandili 2024 yılında 14 Eylül Cumartesi günü gerçekleşecek.

Mevlid Kandili’nde oruç tutulur mu?

Mevlid Kandili'nde oruç tutma konusunda İslam dünyasında farklı görüşler bulunmaktadır. İslam alimleri arasında bu konuda ihtilaf (farklı görüş) olduğundan, kişiler kendi mezheplerinin ve inançlarının doğrultusunda hareket etmelidir.

Hanefi mezhebine göre, Mevlid Kandili'nde oruç tutmak sünnettir ve bu geceyi ibadetle geçirmek önerilir, ancak oruç tutmak farz değildir.

Mevlid Kandili

2024 Mevlid Kandili duaları ve ibadetleri

Mevlid duası:

"Allah’ım! Senin sevgili kulu ve elçin Muhammed Mustafa (sav)'in doğduğu bu mübarek gecede, O'nun şefaatine layık kıl bizi. Bizlere, onun ümmeti olma şerefini yaşat. Amin."

Salavat-ı Şerife okuma:

Mevlid Kandili'nde Hz. Muhammed'e salavat-ı şerife okumak büyük bir sevaptır. "Allah'ım! Efendimiz Muhammed'e ve Onun sâlih ümmetine rahmet eyle" şeklinde dua etmek, salavat getirmek bu gecede yapılacak güzel bir ibadettir.

Kur'an-ı Kerim okuma:

Mevlid Kandili gecesinde Kur'an-ı Kerim okumak, Allah'ın kelamını dinlemek ve düşünmek önemlidir. Bu, gecenin manevi atmosferine katkı sağlar.

Naat ve İlahi dinleme:

Hz. Muhammed'i öven naat ve ilahileri dinlemek, bu özel gecede manevi bir hava yaratmaya yardımcı olabilir.

Sadaka ve iyilik yapma:

Mevlid Kandili, yardımlaşma ve iyilik yapma günlerinden biridir. Mümkünse bu gecede sadaka vermek, hayır işlerine katkıda bulunmak büyük sevap getirebilir.

Teheccüd namazı kılma: 

Geceyi değerlendirmek adına teheccüd namazı kılmak, bu özel gecede ibadetinizi artırmanın güzel bir yoludur.

Tefekkür ve dua: 

Bu özel geceyi ibadet ve dua ile geçirmek, Allah'a şükretmek ve O'na dua etmek, kulluk bilinciyle dolu bir gece geçirmenizi sağlar.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal