Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü?

Yazar ve şair olarak bilinen Mevlana İdris Zengin, Kahramanmaraş’ta 56 yaşındayken hayatını kaybetti. Peki Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü? Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

07.06.2022-10:12 - (Son Güncelleme: 07.06.2022-10:12) Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü?

Bir süredir kalp rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi altında olan yazar ve şair Mevlana İdris Zengin, tedavi gördüğü hastanede 56 yaşındayken yaşamını yitirdi. Daha önce kalp sorunları sebebiyle ameliyat da olan yazar Zengin’in vefat haberini, kardeşi ve meslektaşı olan Salih Zengin kendi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

Mevlana İdris Zengin kimdir, neden öldü?

Kardeşinin ölüm haberini duyuran Salih Zengin, ‘’Müslüman, insan, şair, yazar ve çocukların dostu, sevgili abim Mevlana İdris bu gece Kahramanmaraş'ta tedavi gördüğü hastanede Rabbine kavuştu. Allah'ım onu meleklerle karşılayıp cennet bahçelerinde ağırlasın. Acımız tarifsiz. Hepimizin başı sağ olsun" sözlerini kullandı.

Mevlana İdris Zengin

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Mevlana İdris Zengin’in ölümü hakkında bir açıklama yaptı. Kalın yaptığı açıklamada, ‘’Edebiyatımızın güzel kalemi, çocukların abisi ve arkadaşı, nahif kalbiyle pek çok insanın hayatına dokunan Mevlana İdris’in vefatını büyük bir teesürle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Gökkubbemizde hoş bir sada bırakan, gittiği yere yakışan güzel insan. Mekanın cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal