Metroda Yürüyen Merdiven Dehşeti: Ağır Yaralandı

Başakşehir İkitelli Metro istasyonunda yürüyen merdivene binen bir kadın yolcu dehşet dolu anlar yaşadı. Yürüyen merdivenin çökmesi sonucunda içine düşen talihsiz kadın ağır yaralandı. Merdivenlerin arasında sıkışan kadın itfaiyenin uzun uğraşlarıyla sıkıştığı yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı.

27.07.2020-14:16 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-14:18)
Hadise geçen Cumartesi günü Başakşehir İkitelli Sanayi metro durağında yaşandı. İddiaya göre, işine gitmek için metroyu kullanan ve durakta inen Semiha Özkan (48) yukarıya çıkmak için yürüyen merdiveni kullandı. Talihsiz vatandaş tam yürüyen merdivene bindiği sırada merdivende daha bilinmeyen bir sebeple çökme yaşandı. Bu esnada oradaki başka bir yolcu kadının düştüğünü görür görmez yürüyen merdivenin acil durdurma butonuna bastı. Alana güvenlik personellileri, sağlık görevlileri ve itfaiye sevk edildi.

Kaza yerine giden itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde Özkan’ın sıkıştığı yerden çıkarttı ve hadise yerinde hazır halde bekleyen sağlık görevlilerine teslim etti. İlk müdahalesi orada yapılan kadın, Kanuni Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesine alındı. Omurgası kırılan ve vücudunun farklı yerlerinde yaralanan kadının ameliyat olması bekleniyor.

Yaşadığı dehşet anını anlatan Semiha Özkan 'İşe gidiyordum tam istasyona indim. Yürüyen merdivene bindim yukarıya çıkacaktım. Beni içine çekti ve üç basamak yukarıya götürdü. Ben doğrandım arada kaldım sıkıştı her tarafım' şeklinde konuştu.

Annesinin felç geçirme tehlikesi oluğunu ifade eden Aybüke Bayalan, 'Annem Cumartesi günü saat 06.45’te iş yerine giderken bir metro istasyonunda kaza geçirdi. Yürüyen merdivenlerin üzerindeyken merdivenler çöküyor. Daha sonra annem aşağıya düşüyor. O esnada bunu fark eden başka bir yolcu butona basıyor ve merdiveni durduruyor. Merdiveni durdurmasaydı şuan annemin yaşama şansı yoktu. Daha sonra teknik ekibin gelmesi bekleniyor bu sırada itfaiye geliyor. Ancak teknik ekip ve metro yetkilileri mesai saatleri içerisinde olmadığı için orada yokmuş. İtfaiye uzun uğraş sonucu annemi oradan çıkartıyor ve hastaneye kaldırıyor. Şuan bir omurgasında kırığı var bu kırıktan dolayı felç riski var. Başka sağlık sorunları da yaşadığı için şuan ameliyat için bekleniyor. Bir an önce ameliyat olup iyileşmesini bekliyorum. Butona basan kişi de eğer beni dinliyorsa bize lütfen ulaşsın kendisine çok teşekkür ediyoruz ' ifadelerini kullandı.

Diğer taraftab, metro istasyonunda kazanın meydana geldiği yürüyen merdiven görevliler aracılığıyla kapatılarak olayla alakalı inceleme başlatıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal