Metrobüs Şoförüne Şemsiyeyle Saldıran Sanığa 11 Yıl Hapis

Kadıköy'de 4 yıl önce meydana gelen olayda, şemsiyesiyle metrobüs şoförüne müdahale ederek, aracın kaza yapmasına ve 17 kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sanığa 11 yıl 7 ay cevap verildi.

12.03.2020-13:34 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-13:18) Metrobüs Şoförüne Şemsiyeyle Saldıran Sanığa 11 Yıl Hapis

İstanbul Kadıköy'de, şemsiyeyle saldırdığı metrobüs şoförünün kaza yapmasına ve 17 kişinin yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sanık, 'silahla kasten yaralama', 'kamu malına zarar verme' ve 'olası kastla mala zarar verme' suçlarından 11 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Murat Akbulut katılırken, taraf avukatları da hazır bulundu. Savunmasını yapan Akbulut, kendisinin yaşlı bir insana yardım etmeye çalıştığını savundu ve olayın bu aşamaya gelmesinin asıl nedeninin metrobüs şoförünün ettiği küfür olduğunu söyledi. "Olayın buraya gelmesini ben de istemezdim." diyen Akbulut, üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

MAHKEME ŞEMSİYEYİ SİLAH SAYDI

Mahkeme heyeti, olayda kullanılan şemsiyeyi silahtan saydı ve Akbulut'un 'silahla kasten yaralama', 'kamu malına zarar verme' ve 'olası kastla mala zarar verme' suçlarından 11 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Ayrıca mahkeme, sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak, adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.

NE OLDU?

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 23 Eylül 2016'da Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na giden metrobüsün, Acıbadem durağında yoldan çıkarak kaza yaptığı belirtilmişti. Kazanın, sanık Murat Akbulut'un metrobüs şoförü Recai Türkoğlu'na şemsiyeyle vurması sonucunda meydana geldiği aktarılan iddianamede, olayda 17 kişinin zarar gördüğü ifade edilmişti. İddianamede, Akbulut'un "olası kastla kasten yaralama", "kamu malına zarar verme" ve "olası kastla mala zarar verme" suçlarından 17 yıldan 68 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal