Metin ve Necla Büyükşen cinayetinden tutuklu sanığın cezaevinde akıl almaz büyü planı!

4 yıl önce Konya'da öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çiftinin cinayetinden sorumlu tutulan sanıklardan Esra Taş'ın cezaevinde akıl almaz bir plan yaptığı öğrenildi. Hakkında yazılan iddianameye de dahil edilen bu planın hakim ve savcılar için büyü planı olduğu belirtildi. İşe, Esra Taş'ın herkesi şok eden planı.

09.06.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-16:31) Metin ve Necla Büyükşen cinayetinden tutuklu sanığın cezaevinde akıl almaz büyü planı!

Olay, 3 Eylül 2018'de Konya merkeze bağlı İsmil Mahallesi'nde bulunan tek katlı evde meydana gelmişti. Kar maskesi takan iki açık buldukları Büyükşen çiftinin evine girdikten sonra emekli memur olan Metin Büyükşen ve ev hanımı eşi Necla Büyükşen'i silahla öldürmüşlerdi. Çiftin 24 yaşındaki kızları Büşra ise, silahın dipçik kısmından aldığı darbeyle baygınlık geçirmişti.

Maskeli saldırganlara karşı ölü taklidi yapan fakat daha sonra yatak odasının camında kaçarak jandarmaya giden Büşra, olayı anlattıktan sonra eve ekip gitmesini sağladı. Hemen olayın yaşandığı eve giden jandarma ve sağlık ekipleri Büyükşen çiftinin hayatlarını kaybettiklerini belirlediler.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

Olaydan hemen sonra başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak Büyükşen çiftinin oğlu Uğur ile gelini Betül Büyükşen arasında daha önce yaşadıkları mihr tartışmasında dolayı öldürüldüğü üzerinde durulurken bu çerçevede Uğur ve Betül Büyükşen çiftiyle birlikte Betül'ün ailesi de gözaltına alındı. Yapılan sorgulamaların ardında olayla bağlantısı olmadıkları anlaşılan şahıslar mahkemece serbest bırakıldı.

Komşu aile yerine yanlışlıkla Büykşen çifti öldürüldü!

Soruşturmada Büyükşen çiftinin, yanlışlıkla öldürüldükleri ihtimali üzerinde de duruldu. Soruşturmada biraz daha derine inen ekipler Büyükşen çifti ile komşu olan Hüseyin K. ile Esra Taş'ın, bir süre ilişki yaşadıklarını ve daha sonra ayrıldıklarını belirlerken bu ayrılığa neden olarak Hüseyin K.'nin anne ve babasının sorumlu tutulduğunun tespiti yapıldı.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

Esra Taş'ın, Hüseyin K.'dan ayrıldıktan sonra Hüseyin K.'nın annesiyle babasını öldürmeye karar verdiği bu kapsamda Abdullah Başdemir'i azmettirdiği belirlenirken, 13 Temmuz 2021 tarihinde ekiplerin düzenlediği operasyonda Esra Taş ve cinayete azmettirdiği sevgilisi Abdullah Başdemir (47) yakalanarak gözaltına alındı. Çiftin, olaya dahil ettikleri tespit edilen mahalledeki 25 kişi de aynı operasyonda yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerden Abdullah Başdemir, Esra Taş, Zekariye Okşen ve Mustafa Okşen, ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken tutuklulardan Mustafa Okşen'in 17 Ağustos 2021 tarihinde cezaevinde yaşadığı rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybettiği haberi paylaşıldı.'Kasten öldürmeye yardım etme' suçlamasında tutuklu olan Zekeriya Okşen de tutukluluk süresi itirazını yaptı ve itirazı kabul edilerek 4 Şubat'ta tahliyesine karar verildi.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi!

Çifte cinayet kapsamında savcılığın hazırladığı iddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken 21 Eylül günü hakim karşısına çıkarak savunmasını verecek olan tutuklu sanık Esra Taş ve Abdullah Başdemir hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlamalarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis talebi ile birlikte konut dokunulmazlığını ihlal etmelerinden dolayı da ayrıca 3'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarının istendiği öğrenildi.

Metin ve Necla Büyükşen cinayeti

128 sayfalık iddianamede çarpıcı detay!

128 sayfa olarak hazırlanan iddianamenin ise ayrıntıları ise yavaş yavaş ortaya çıktı. Başlatılan soruşturma kapsamında Esra Taş'ın, o dönem evli olan Hüseyin K. ile yaşamış olduğu ilişkinin bitmesinden sorumlu tuttuğu Hüseyin K.'nin annesiyle babasını öldürtmeye karar vererek Abdullah Başdemir'i azmettirdiğinin belirtildiği iddianamede Büyükşen çiftiyle Hüseyin K.'nın annesiyle babasının fiziki anlamda benzerlik yaşadıklarına da yer verildi.

İddianamenin en dikkat çeken detaylarından bir tanesi de Esra Taş'ın tutuklu bulunduğu cezaevinden ailesi ile gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri oldu. Yaptığı bir görüşmede Esra Taş'ın annesi D.T.'ye ölen bir kişinin çenesinde bağlı olan bezi alarak mahkemenin olduğu gün 'Hakimin ağzı bağlansın, savcının ağzı bağlansın' ifadeleriyle dua etmesini söylediği belirtilen iddianamede ayrıca, Esra Taş'ın görüşmede annesine '3 kez bağlayıp açacaksın' dediği ve kişinin annesine batıl inançları ele alarak telkinlerde bulunduğu kaydedildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal