Meteoroloji'den Yeni Uyarı: Birçok Kent Beyaza Büründü!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından Marmara Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı görüldü. Meteoroloji Müdürlüğü kar yağışlarına ilişkin yeni hava raporunu yayınladı. İşte detaylar…

16.12.2021-09:29 - (Son Güncelleme: 16.12.2021-13:50) Meteoroloji'den Yeni Uyarı: Birçok Kent Beyaza Büründü!

Kar yağışının geleceğine dair çıkan haberlerin ardından dün akşam saatlerinde Marmara Bölgesi’nin yükseklerinde ilk kar düştüğü belirtildi. Hava sıcaklı eksi 2 dereceye kadar düştüğü yüksek kesimlerde etkili olan sis trafikteki sürücülere zor anlar yaşattı. 

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarıların ardından akşam saatlerinde Bolu’da da kar yağışı başladı. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. 


Kar kalınlığının 10 santimetreye kadar ulaştığı D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 karayolunun çeşitli bölgelerinde sürücülerin güçlükle ilerlediği kaydedildi. 

Kar yağışının etkili olduğu bölgelere karayolları 15. Şube Şefliği ile İl Özel İdaresi ekiplerince D-100 Karayolu Bolu Dağı geçişinde tuzlama ve kar küreme çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.  

KAZDAĞLARI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışının etkili olduğu bölgelerden biri de Kazdağları oldu. Yüksek kesimlerine yağan kar, bölgeyi beyaza bürüdü. 


Kazdağları’nda off road yapan Onur Sezer, ‘Öğle saatlerinde başlayan ve akşam saatlerinde artan yağış ile Kazdağları beyaz örtüsüne kavuştu." dedi. Kar yağışının aralıklar ile Kazdağları’nda önümüzdeki haftada devam etmesi bekleniyor.’ dedi.

YURDUN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİ KARLA KAPLANDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı uyarı verdiği alanlarda kar yağışı etkili oldu. Sarı kodlu uyarının olduğu bölgelerden olan Sakarya ve Kocaeli bölgelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Etkisinin devam edeceği kar yağışı nedeni ile  kış tatil sezonunda hareketli olması bekleniyor.

KAR SEZONU GÜZEL OLACAK

Kartepe’de işletmecilik yapan Dursun Deniz, yüksek kesimlere yağan kar yağışıyla ilgili, ‘Yaklaşık 40 santimetrelik kar yağdı. Güzel bir sezon bekliyoruz. Önümüzdeki cuma günü büyük ihtimalle pistleri açma durumumuz var. Burası İstanbul’a yakınlığıyla da ön plana çıktığı için sömestrler hep dolu geçiyor. Yurt dışından da çeşitli ülkelerden turistler geliyor. Böyle yağmaya devam etmesi bekleniyor, tahminimizce 3-4 ay daha yerde kar kalmasını bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal