Meteoroloji'den Uyarı Geldi! Birçok İlde Kuvvetli Yağış Bekleniyor

25 Ekim güncel hava durumu raporu yayımlandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nu kuzeydoğu kesimlerinde beklendiği bildirildi.

25.10.2021-09:59 - (Son Güncelleme: 01.11.2021-12:31)

Türkiye geneli hava durumu yeniden değişiklik göstermeye başlıyor. Yağmurlu havaların ardından güneşli günler gördüğümüz bu zamanlar şimdi yerini tekrar yağmura bırakıyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan son dakika açıklamasında hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin edildi.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü 'nden yapılan açıklamada, yağışların Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nu kuzeydoğu kesimlerinde beklendiği bildirildi. 25 Ekim güncel hava durumu raporu yayımlandı. Tahminlerine göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece ) azalacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yağışların; Giresun, Trabzon ve Artvin'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin'in kuzeyinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.  Yağışların; 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  Rüzgarın; Marmara'nın güney batısında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.  Marmara ve Batı Karadeniz'de zirai don tehlikesi riski olduğundan dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz ve ilgililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğusunda sağanak bekleniyor. Rüzgarın, kuzey, kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Edirne 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

İstanbul 10°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak bekleniyor

Kırklareli 6°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

Kocaeli 8°C, 15°C
< /p>

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak bekleniyor.

EGE

Parçalı, kuzeyinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bölgenin kuzey kıyılarında kuzey, kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar 6°C, 14°C

Parçalı bulutlu

Denizli 10°C, 22°C

Parçalı bulutlu

İzmir 15°C, 23°C

Parçalı bulutlu

Kütahya 3°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Adana 13°C, 28°C

Az bulutlu ve açık

Antalya 18°C, 26°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Hatay 12°C, 26°C

Az bulutlu ve açık

Mersin 16°C, 25°C

Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinde yağmur ve sağanak, gece saatlerinden sonra ise Sivas'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Ankara 6°C, 14°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

Eskişehir 4°C, 13°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu

Konya 7°C, 14°C

Parçalı bulutlu

Sivas 2°C, 10°C

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinde aralıklı yağmur ve sağanak bekleniyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bolu 0°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı

Düzce 6°C, 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak bekleniyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kastamonu 1°C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak bekleniyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Zonguldak 10°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak bekleniyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz ile Ordu'nun iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Amasya 8°C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak bekleniyor

Samsun 10°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak tahmin ediliyor. Yağışların, yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Tokat 6°C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak bekleniyor

Trabzon 10°C, 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık zamanla kuzey kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, kuzeydoğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Erzurum -1°C, 7°C

az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Kars -3°C, 7°C

az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, yarın karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Malatya 3°C, 16°C

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

Van 1°C, 16°C

Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Diyarbakır 7°C, 24°C

Az bulutlu ve açık

Gaziantep 11°C, 23°C

Az bulutlu ve açık

Siirt 12°C, 23°C

Az bulutlu ve açık

Şanlıurfa 12°C, 25°C

Az bulutlu ve açık


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal