Meteoroloji'den rüzgar ve yağış uyarısı: Çok kuvvetli geliyor!

Meteoroloji'den elde edilen verilerde Marmara'nın kuzeyi ve batısında kalan yerlerle Ege Bölgesi'nin kıyı kesimlerinde şiddetli rüzgar ve yağışların meydana geleceği tahminleri yer aldı. Yayınlanan raporda, başta İstanbul olmak üzere kuzeybatı bölgesinde sıcaklıkların düşeceği belirtilirken ani sel baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda da vatandaşlar da uyarıldı.

18.05.2022-23:50 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-23:50) Meteoroloji'den rüzgar ve yağış uyarısı: Çok kuvvetli geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan hava tahmin raporlarında yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde olacağı belirtilirken yurdun kuzey bölgesinde yağış ve soğuk havaların geleceği bildirildi

Marmara Bölgesi'nin kuzeyinde kalan yerlerde öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışların başlayacağı, bu yağışlarla birlikte de hava sıcaklıklarının düşmesi de bekleniyor. Bölgede etkili olması beklenilen rüzgarla birlikte hissedilecek olan hava sıcaklıklarının 14-15 dereceye kadar düşeceği ve Perşembe gününe kadar soğuk havanın etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den rüzgar ve yağış uyarısı

Meteoroloji'den rüzgar ve yağış uyarısı

Marmara bölgesinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, genel olarak Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde görülecek. İstanbul’un batısında kalan yerlerinde sağanak yağışın etkileyeceği bildirilen meteoroloji raporunda ani sel ve su baskınlarına karşı, aynı zamanda da kuvvetli rüzgar ve fırtınadan dolayı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İç Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarında bir değişiklik yaşanmayacağı fakat Çarşamba akşamı Eskişehir'de meydana gelmesi beklenilen sağanak yağış nedeniyle 26-27 derece olan sıcak havanın Perşembe günü 13 derece birden düşeceği aktarıldı.

Meteoroloji'den elde edilen bir diğer veride ise rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında etkili olacağı ve rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesinin beklenildiği öğrenildi. Parçalı ve çok bulutlu olarak hava tahmini yapılan Trakya kesiminin ise öğle saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü sağanak yağışa teslim olacağının aktarıldığı hava tahmin raporlarında yağışların bölgenin kuzey ve batısı ile birlikte Bursa ve Yalova çevrelerinde görüleceği ifade edildi.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal