Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Vatandaşlara kavurucu sıcak uyarısı geldi

Meteoroloji’nin yaptığı açıklamaya göre, Türkiye genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-10 aralığında üzerine çıkacak. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den de vatandaşlara kavurucu sıcaklara karşı dikkatli olma çağrısı geldi. İşte detaylar…

16.04.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-17:16)

Hava sıcaklıkları önümüzdeki günlerde rekor seviyeye ulaşacak. Söz konusu uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden geldi. Meteoroloji’nin yayımladığı 16 Nisan 2024 Salı günü hava durumu raporuna göre sıcaklıklar ülke genelinde mevsim normallerinin en az 4 derece üzerine çıkacak.

Vatandaşlara kavurucu sıcak uyarısı geldi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yarından itibaren yurt genelinde sıcaklıkların artmasının beklendiğini duyurdu. Bazı illerde hava sıcaklıklarının 30 derecenin üzerine çıkabileceğini belirten Bakan Özhaseki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna dayanarak bu bilgiyi paylaştı.

Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Vatandaşlara kavurucu sıcak uyarısı geldi

Özhaseki, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyredeceğini belirterek şunları söyledi: 

"Bazı illerimizde sıcaklıkların 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine dikkat etmelerini ve tedbirli olmalarını rica ediyorum. Ayrıca, havaların ısınmasıyla ormanlarımızda yangın riskine karşı herkesin dikkatli olmasını bekliyorum."

16 Nisan 2024 hava durumu

Meteoroloji’den peş peşe uyarı: Vatandaşlara kavurucu sıcak uyarısı geldi

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal