Meteorolojiden Kritik Uyarı Geldi: Marmara Bölgesi Dikkat! Sağanak Yağış Geliyor

Meteorolojiden ciddi uyarılar geldi. Havaların sıcak geçtiği Marmara Bölgesi'nde, sağanakların geri geleceği konusunda uzmanlar gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

19.08.2021-09:30 - (Son Güncelleme: 19.08.2021-09:42)

Son dakika haberine göre kuvvetli ve gök gürültülü yağışlar Marmara Bölgesi'ne geleceği duyuruldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, hava durumu tahminlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 

VATANDAŞLARDAN ÖNLEM ALINMASI İSTENDİ 

Hava durumuna ilişkin Meteoroloji uzmanları, Marmara Bölgesi'nde söz konusu beklenen şiddetli yağışlardan gelecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, heyelan gibi olumsuzluklara karşı uyarılarda bulundu.

Gelen açıklama doğrultusunda akşam saatlerinin ardından Sakarya ili çevresinde tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) ve yer yer çok kuvvetli (51-80 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. 

SEL, SU BASKINI VE HEYELAN UYARISI 

Diğer yandan beklenen şiddetli yağışlardan meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve önlemli olunması isteniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal