Meteoroloji'den Kritik Bölgeler İçin Aşırı Sıcak Uyarısı Geldi: Orman Yangını Riski Üst Seviyede

Meteoroloji'den hava durumu raporu tahminlerini yayınladı. Bununla beraber göre; aşırı sıcaklar yurtta etkisini önümüzdeki günlerde de sürdürecek.

31.07.2021-13:49 - (Son Güncelleme: 31.07.2021-14:14) Meteoroloji'den Kritik Bölgeler İçin Aşırı Sıcak Uyarısı Geldi: Orman Yangını Riski Üst Seviyede

Son zamanlarda ülkede etkisini gösteren yakıcı sıcaklar hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sürecek. Bununla beraber uzmanlar aşırı sıcaklara karşı önlem çağrısında bulundu. 

Beş büyük şehirde bugün hava tahminleri şu şekilde: 

İstanbul 36 derece: Hafta başına aşırı sıcaklarla başlayan havada bir değişme olmayacak. Ankara 34, İzmir ve Bursa 39 derece civarında seyrediyor. İzmir'de serinleten rüzgar hafifliyor. Antalya 41 derece, rüzgar 1 hafta daha kuru ve sıcak esecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) düşünülen sıcaklık tahminlerine ilişkin bir harita paylaştı. Renklerle kategorilendirilen haritadaki sıcaklık beklentileri dikkat çekti. 

BÖLGE BÖLGE SON DURUM 

Marmara bölgesinde sıcaklık 36-40 derece aralığında olacağı düşünülüyor. Poyraz, Trakya dışında bölge genelinde sert esiyor. İç Anadolu'da hava açık ve çok sıcak seyrediyor. Eskişehir 35, Kayseri 32 derece. Konya-Sivas boyunca sert rüzgar serinletiyor. 

SICAKLIK EGE'Yİ KAVURUYOR 

Ege bölgesinde kavurucu sıcaklık etkisini sürdürüyor. Rüzgar hem çok sert hem de hiç olmadığını kadar kuru esiyor. Sıcaklık; Muğla'da 39, Denizli'de 40, Aydın'da 43 derece. 

ORMAN YANGINI RİSKİ ÜST SEVİYEDE 

Akdeniz bölgesinde ise 1 hafta boyunca daha rüzgar denizden değil, dağlardan sert ve kuru esecek. Bölgede orman yangını riski yüksek seviyede sürüyor. Güneydoğu'da; Diyarbakır 40, Şanlıurfa 42 dereceyi buluyor. Karadeniz'de Trabzon, Rize, Artvin kesimi ile Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Van boyunca kuvvetli yaz yağmurları var. Trabzon 27, Malatya 35 derece olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal