Meteoroloji'den İzmir'e fırtına uyarısı: 20 ilçede etkili olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir ve çevresinde fırtına uyarısında bulunarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. İzmir'in merkezi ve çevresi ile kuzey ve batı ilçelerinde bugün akşam saatlerinden itibaren kuvvetli rüzgar ve zaman zaman fırtına bekleniyor.

16.04.2024-16:00 - (Son Güncelleme: 16.04.2024-16:50)

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, rüzgarın İzmir Merkez ve çevresi ile kuzey ve batı ilçelerinde güney ve batı yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği belirtildi. Rüzgarın hızının saatte 40-70 km arasında olacağı tahmin ediliyor.

Fırtınanın etkisinin yarın akşam saatlerinde azalması bekleniyor. Uyarıya göre, fırtınanın etkili olacağı bölgeler arasında Güzelbahçe, Narlıdere, Balçova, Konak, Karabağlar, Gaziemir, Buca, Bornova, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Aliağa, Bergama, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kınık, Menemen ve Urla ilçeleri bulunuyor.

Dikkat edilmesi gerekenler

Fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olası risklere karşı gerekli önlemlerin alınması önerildi. Ayrıca, ulaşımda aksamaların yaşanabileceği göz önünde bulundurularak sürücülerin ve yayaların daha dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Meteoroloji'nin yaptığı bu uyarıya kulak vererek gerekli tedbirleri almak, olası olumsuzlukları en aza indirmek adına büyük önem taşıyor. İzmir ve çevresinde yaşayan vatandaşların uyarılara dikkat etmeleri ve fırtına nedeniyle oluşabilecek risklere karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal