Meteoroloji’den çok sayıda ile uyarı: Sel alarmı verildi

Meteoroloji tarafından yayımlanan son dakika raporuna göre, 3 il için sarı, 3 il için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. İşte detaylar...

22.06.2023-09:55 - (Son Güncelleme: 22.06.2023-17:26)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 22 Haziran 2023 hava durumu raporuna göre, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Karabük, Çankırı, Bingöl, Muş ve Van çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. 

3 ile sarı, 3 ile turuncu kod

Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; 3 il için turuncu, 3 il için de sarı kodlu alarm verilirken, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun büyük bölümü sağanak yağışların etkisi altında. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli; Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Hava Durumu

Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Karabük, Çankırı, Bingöl, Muş ve Van çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’ye göre; yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2); Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Tokat çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, heyelan, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal