Meteorolojiden çok sayıda ile uyarı: Hafta sonunda kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji, yayımladığı son hava durumu raporunda çok sayıda il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre deprem bölgesindeki illerde hafta sonunda kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

17.03.2023-10:35 - (Son Güncelleme: 17.03.2023-17:23) Meteorolojiden çok sayıda ile uyarı: Hafta sonunda kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan 17 Mart 2023 Cuma hava durumu raporuna göre, İzmir haricinde Türkiye’nin genelinde çok bulutlu ve yağışlı bir havanın etkili olacağı tahmin ediliyor. Çok sayıda il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, deprem bölgesindeki illerde hafta sonunda kuvvetli sağanak yağış beklendiğini kaydetti.

Hafta sonunda kuvvetli yağış geliyor

Genellikle yağmur ve sağanak, güney kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların: Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

Çok sayıda ile sarı ve turuncu kodlu uyarı

Meteoroloji, Antalya'da bugün beklenen şiddetli yağışlar için tedbirli olunması yönünde 'turuncu kod' uyarısı yaptı. MGM tarafından, Adana, Burdur, Isparta, Mersin ve Muğla için sarı kodlu uyarıda bulunuldu. 

Hava Durumu

Sarı ve turuncu kod nedir?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır anlamına geliyor.

Turuncu kod, hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

Deprem bölgesinde hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, son tahminlere göre hafta sonunda deprem bölgesindeki illerde kuvvetli yağışlar beklendiği bildirildi.

Taşkın, sel ve su baskınına karşı ilgililerin ve vatandaşların gerekli tedbirleri almalarının, Genel Müdürlüğün tahmin ve uyarılarını takip etmelerinin önemli olduğu vurgulandı.

Hava Durumu-1

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Antalya, Isparta, Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yetkililer yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve fırtınaya karşı dikkatli ve tedbirli olunması çağrısında bulundu.

İstanbul’da hava nasıl olacak?

İstanbul'da havanın parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal